Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξέφρενη άνοδος στη βενζίνη και το ασήμι

Ημέρα έντονης ανόδου για το ενεργειακό μπλοκ, με εξαίρεση τον συνήθη ύποπτο, το φυσικό αέριο. Πιο συγκεκριμένα, ιστορική μπορεί να θεωρηθεί η ημέρα για τη βενζίνη, η οποία για πρώτη φορά τα τελευταία 25 χρόνια έκλεισε στα $2/γαλόνι εντός του μηνός Απριλίου, καταγράφοντας ημερήσια άνοδο της τάξης του 2,5%.

Tμήμα Διεθνών Παραγώγων Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος

Ημέρα έντονης ανόδου για το ενεργειακό μπλοκ, με εξαίρεση τον συνήθη ύποπτο, το φυσικό αέριο.

Πιο συγκεκριμένα, ιστορική μπορεί να θεωρηθεί η ημέρα για τη βενζίνη, η οποία για πρώτη φορά τα τελευταία 25 χρόνια έκλεισε στα 2 δολ./γαλόνι εντός του μηνός Απριλίου, καταγράφοντας ημερήσια άνοδο της τάξης του 2,5%, με τη σειρά Μαΐου ’06 να κλείνει στα 200 cents/γαλόνι, το οποίο είναι και το υψηλότερο επίπεδο που έχει διαπραγματευτεί ποτέ κατά τον μήνα Απρίλιο... μέχρι την επόμενη συνεδρίαση βεβαίως.

Στο μέτωπο του WTI Light Crude, η αγορά διατηρήθηκε κάτω από τα 68 δολ./βαρέλι, καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 1,30%, μιας και στην παρούσα φάση η αγορά δεν ανησυχεί τόσο για τα αποθέματα ακατέργαστου πετρελαίου, αλλά για εκείνα της βενζίνης, έχοντας ωστόσο εκτιναχθεί στην αρχή της συνεδρίασης στα 68,30 δολ./βαρέλι.

Χωρίς γυρισμό είναι η άνοδος για τα πολύτιμα μέταλλα, με το ασήμι να καταγράφει καθημερινώς υψηλά 25 ετών. Πιο συγκεκριμένα, το συμβόλαιο λήξεως Μαΐου έκλεισε στα 12,12 δολ./ουγκιά, αποκομίζοντας εντυπωσιακά κέρδη της τάξης του 3,50%.

Την ίδια ώρα, ο χρυσός διαπραγματευόταν πάνω από το ιστορικό επίπεδο των 600 δολ./ουγκιά, με το συμβόλαιο παράδοσης Ιουνίου να κλείνει στα 600,5 δολ./ουγκιά, αποκομίζοντας κέρδη της τάξης του 1,32%.

Θα ήταν άδικο να μην αναφερθούμε στο παλλάδιο, το οποίο κατέγραψε εντυπωσιακά κέρδη της τάξης του 4,50%, κλείνοντας αισθητά υψηλότερα από το επίπεδο των 350 δολ./ουγκιά, έχοντας διαπραγματευτεί μέχρι και τα 361,75 δολ./ουγκιά.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v