Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση τιμών στις αγορές εμπορευμάτων

Ημέρα χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις η τελευταία της εβδομάδας για το ενεργειακό μπλοκ, με εξαίρεση τον συνήθη ύποπτο, το φυσικό αέριο, το οποίο και συνέχισε την έντονα πτωτική πορεία του.

Tμήμα Διεθνών Παραγώγων Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος

Ημέρα χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις η τελευταία της εβδομάδας για το ενεργειακό μπλοκ, με εξαίρεση τον συνήθη ύποπτο, το φυσικό αέριο, το οποίο και συνέχισε την έντονα πτωτική πορεία του.

Πιο συγκεκριμένα, η βενζίνη κινήθηκε όλη την ημέρα σε αρνητικό έδαφος, καταγράφοντας μέγιστη ημερήσια πτώση της τάξης του 2,4%, με την σειρά Μαΐου ’06 να κλείνει τελικά στο μέσο της ημερήσιας διακύμανσης, στα 198 cents/γαλόνι.

Την ίδια ώρα το WTI Light Crude διατηρήθηκε κάτω από τα $68/βαρέλι, καταγράφοντας πτώση της τάξης του 0,79%, έχοντας ωστόσο πιεστεί μέχρι και το επίπεδο των $66,65/βαρέλι.

Σίγουρα δεν μπορεί κανείς να μην μνημονεύσει τη συνεχιζόμενη έντονα πτωτική τάση του φυσικού αερίου. Για την ακρίβεια, η σειρά Μαΐου ’06 πιέστηκε κατά 4,33%, κλείνοντας στο χαμηλό της ημέρας, στα $6,67/MmBtu, έχοντας καταγράψει εβδομαδιαίες απώλειες της τάξης του 8%.

Ελαφρώς πτωτικά κινήθηκαν τα πολύτιμα μέταλλα την τελευταία ημέρα μιας έντονα ανοδικής εβδομάδας. Πιο συγκεκριμένα, το συμβόλαιο λήξεως Μαΐου ’06 για το ασήμι έκλεισε στα $12,07/ουγκιά, αποκομίζοντας εβδομαδιαία κέρδη σχεδόν πέντε ποσοστιαίων μονάδων.

Την ίδια ώρα ο χρυσός πιεζόταν κάτω από το ιστορικό επίπεδο των $600/ουγκιά, έχοντας προηγουμένως καταγράψει νέο υψηλό στα $603,10/ουγκιά, με το συμβόλαιο παράδοσης Ιουνίου να κλείνει τελικά στα $592,70/ουγκιά, πιεζόμενο κατά 1,17% για την ημέρα, αλλά βγαίνοντας κερδισμένο κατά μια ποσοστιαία μονάδα σε εβδομαδιαία βάση.

Το πιο σημαντικό για την αγορά του παλλαδίου είναι το γεγονός ότι έκλεισε την εβδομάδα με χαρακτηριστική ευκολία πάνω από τα $350/ουγκιά, στα $353,10/ουγκιά για τη σειρά Ιουνίου ’06.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v