Δεν ”διατήρησε” τα κέρδη του το δολάριο

Παρά τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ, το δολάριο επέστρεψε στην προτέρα ”αδύναμη” θέση του έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος. Αυτή την ώρα η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου διαμορφώνεται στα 93,77 σεντς.

Παρά τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ, το δολάριο επέστρεψε στην προτέρα θέση του, ”αδύναμο” έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος. Ειδικότερα αυτή την ώρα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 93,77 σεντς ανά δολάριο έναντι 93,21 σεντς νωρίτερα το πρωί.

Ειδικότερα στις ΗΠΑ ανακοινώθηκε ο δείκτης ISM (Institute for Supply Management) για την επιχειρηματική δραστηριότητα στο μεταποιητικό τομέα, ο οποίος σημείωσε άνοδο για τέταρτο κατά σειρά μήνα και διαμορφώθηκε στις 55,7 μονάδες το Μάιο από 53,9 τον Απρίλιο. Παράλληλα, άνοδο σημείωσαν και οι δαπάνες στον κατασκευαστικό τομέα, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 0,2% τον Απρίλιο έναντι πτώσης 1,2% το Μάρτιο.

Το ευρώ εξακολουθεί να κερδίζει 8,5% έναντι του αμερικανικού νομίσματος κατά τους τελευταίους τέσσερις μήνες, ενώ το ιαπωνικό νόμισμα φαίρεται ενισχυμένο έναντι του δολαρίου κατά 7,8%. Σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση του ευρώ σήμερα διαδραμάτισε η άνοδος των δεικτών που αντικατοπτρίζουν τις τάσεις στην μεταποίηση των χωρών μελών της Ευρωζώνης.

Εναντι του γεν το δολάριο διαμορφώνεται στα 124,15 γεν, οριακά χαμηλότερα από τα 124,29 γεν στα οποία βρισκόταν το πρωί, ενώ η ισοτιμία ευρώ / γεν διαμορφώνεται στα 115,73 γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v