Η ”αδυναμία” του δολαρίου ”ενισχύει” το ευρώ

Το ευρώ καταγράφει ρεκόρ οκταμήνου έναντι του αμερικανικού νομίσματος, με την ισοτιμία τους να διαμορφώνεται στα 92,85 σεντς. Ενδοσυνεδριακά μάλιστα έφτασε και τα 93,07 σέντς, γεγονός που αποδίδεται αποκλειστικά στην αδυναμία του δολαρίου.

Σημαντικά ενισχυμένο εμφανίζεται το ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου, καθώς από τη μια μεριά το ευρώ φαίνεται να στηρίζεται έστω και λίγο καθυστερημένα, όπως επισημαίνουν αναλυτές της αγοράς, από την χθεσινή έκθεση του Ifo αλλά και από τα γενικότερα στοιχεία που καταδεικνύουν ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Το ευρώ καταγράφει ρεκόρ οκταμήνου έναντι του αμερικανικού νομίσματος, με την ισοτιμία τους να διαμορφώνεται στα 92,85 σεντς ανά δολάριο, έναντι των επιπέδων 92,10 σεντς το πρωί. Μάλιστα, στις 18:05 στη χρηματαγορά του Λονδίνου, η ισοτιμία του ευρώ με το αμερικανικό νόμισμα έφτασε στο υψηλό των 93,07 σεντς. Όπως επισημαίνουν αναλυτές, σε περίπτωση που το ευρωπαϊκό νόμισμα βρεί στήριξη στα 93,16 θα φτάσει μέχρι και το επίπεδο των 93,60 σεντς ανά ευρώ, ενώ σε αντίθετη περίπτωση, εάν δηλαδή δεν καταφέρει να ”αντισταθεί” στα 93,16, τότε θα πέσει μέχρι και τα 92,20 σεντς ανά ευρώ.

Από την άλλη μεριά το δολάριο δείχνει να αγνοεί και σήμερα τα ιδιαίτερα ευνοϊκά μακροοικονομικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Όπως ανακοίνωσε ο ιδιωτικός οργανισμός Conference Board, ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος στις ΗΠΑ σημείωσε νέα άνοδο το Μάιο και έφθασε στις 109,8 μονάδες από 108,5 (σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία) τον Απρίλιο. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα διαμορφωθεί στις 109 μονάδες.

Ωστόσο, ο δείκτης προσδοκιών, ο οποίος αποτυπώνει την άποψη των καταναλωτών για την πορεία της οικονομίας στους επόμενους έξι μήνες, υποχώρησε για δεύτερο διαδοχικό μήνα και διαμορφώθηκε στις 109,4 μονάδες το Μάιο από 109,6 τον Απρίλιο.

Το ιαπωνικό νόμισμα δεν παρουσιάζει σημαντικές μεταβολές στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος. Το δολάριο καταγράφει οριακές διακυμάνσεις έναντι του γεν, με την ισοτιμία του να διαμορφώνεται στα 124,74, με το γεν να δέχεται πιέσεις, κυρίως εξαιτίας των ανησυχιών σχετικά με νέα πιθανή παρέμβαση της κυβέρνησης για πώληση γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v