Συνεχίζεται η πτώση του δολαρίου

Εξακολουθεί να δέχεται πιέσει το δολάριο, το οποίο ωστόσο ανέκαμψε από το ναδίρ πεντέμισι μηνών έναντι του γεν, όπου είχε υποχωρήσει χθες μετά από την παρέμβαση της Ιαπωνίας πωλώντας γεν για δολάρια.

Εξακολουθεί να δέχεται πιέσεις το αμερικανικό νόμισμα, το οποίο ωστόσο ανέκαμψε από το ναδίρ πεντέμισι μηνών σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα, όπου είχε υποχωρήσει χθες μετά από την παρέμβαση της Ιαπωνίας στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος πωλώντας γεν για δολάρια, για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2001.

Παράλληλα, η ισοτιμία του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος έναντι του δολαρίου ενισχύεται, κινούμενη σταθερά πάνω από τα 92 σεντς ανά ευρώ.

Ειδικότερα, το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 92,61 σεντς έναντι 92,43 σεντς το πρωί και 91,96 σεντς χθες το βράδυ. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ορίστηκε στα 92,13 σεντς ανά ευρώ.

Η ισοτιμία εξάλλου του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 115,31 γεν ανά ευρώ, έναντι 114,95 γεν ανά ευρώ το πρωί και 114,15 γεν ανά ευρώ χθες. Το δολάριο, παράλληλα, διαμορφώνεται στα 124,77 γεν, έναντι 124,76 γεν το πρωί και 124,13 γεν χθες.

Η πρώτη σε διάστημα οκταμήνου παρέμβαση της Ιαπωνίας στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος ήλθε μετά από την ενίσχυση του ιαπωνικού νομίσματος στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων πεντέμισι μηνών έναντι του αμερικανικού νομίσματος λόγω της έκθεσης που έδειξε ότι οι εξαγωγές ιαπωνικών προϊόντων οδήγησαν την οικονομία της χώρας σε ανάπτυξη για πρώτη φορά σε διάστημα δώδεκα μηνών. Η ενίσχυση του Ιαπωνικού νομίσματος απειλεί να καταφέρει πλήγμα στην κερδοφορία μεγάλων Ιαπώνων εξαγωγέων όπως η Toyota Corp. και να εκτροχιάζοντας την ιαπωνική οικονομία από την πορεία ανάκαμψης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v