Σταθεροποιητικές τάσεις για ευρώ

Σταθεροποιητικές τάσεις εμφάνισε η πορεία του ευρώ έναντι του δολαρίου. Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν μεταξύ 91,62- 92,23 σεντς από 92 σεντς χθες, ενώ πλήγμα δέχθηκε το γεν.

Σταθεροποιητικές τάσεις εμφάνισε η πορεία του ευρώ έναντι του δολαρίου. Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν μεταξύ 91,62- 92,23

σεντς από 92 σεντς που ήταν αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Νωρίς το απόγευμα και μετά την ομιλία του προέδρου της ΕΚΤ Βιμ Ντούιζενμπεργκ στο Ευρωκοινοβούλιο το ευρώ κινείτο γύρω από το επίπεδο των 92 σεντς.

Η ενδεικτική τιμή της ΕΚΤ για το δολάριο έναντι του ευρώ διαμορφώθηκε στα 92,13 σεντς ανά δολάριο, έναντι 92,02 χθες.

Το ευρώ από την αρχή του έτους εμφανίζεται ενισχυμένο κατά 3%. Η μικρή υποχώρησή του κάτω από τα 92 σεντς αποδίδεται σε ρευστοποιήσεις για αποκόμιση βραχυχρόνιων κερδών. Στο μεταξύ το κλίμα για το δολάριο παραμένει αρνητικό λόγω της εκτίμησης για περιορισμό των τοποθετήσεων στη χρηματιστηριακή και ομολογιακή αγορά των ΗΠΑ. Το αμερικανικό νόμισμα πλήττεται, επίσης, από την πρόσφατη δήλωση του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Ντικ Τσένι ότι θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη μία νέα τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο, όπως εκτιμούν οικονομικοί αναλυτές, θα είχε ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις για την οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ, ενώ θα επιβάρυνε περαιτέρω το χρηματιστηριακό κλίμα.

Το γεν δέχθηκε πλήγμα από τους υπαινιγμούς του Ιάπωνα υπουργού Οικονομικών ότι η ιαπωνική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε πωλήσεις γεν για να αντιστρέψει τα κατά 2,6% κέρδη που σημείωσε έναντι του αμερικανικού νομίσματος την περασμένη βδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v