Αδυναμία δολαρίου έναντι ευρώ και γεν

Σε επίπεδα γύρω από τα 91 σεντς εξακολουθεί να κυμαίνεται κατά τις σημερινές συναλλαγές στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο, με το αμερικανικό νόμισμα να πιέζεται από τα δυσμενή στοιχεία για την ανεργία και τις νέες κατοικίες.

Σε επίπεδα γύρω από τα 91 σεντς εξακολουθεί να κυμαίνεται κατά τις σημερινές συναλλαγές στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο, με το αμερικανικό νόμισμα να υποχωρεί για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση και έναντι του ιαπωνικού νομίσματος λόγω των δυσμενέστερων του αναμενομένου στοιχείων από την αγορά εργασίας και τις νέες κατοικίες που δίνουν νέες ενδείξεις για βραδεία ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 91,19 σεντς, έναντι 91,07 σεντς το πρωί και 91,24 σεντς χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ορίζεται στα 91,24 σεντς. Η ισοτιμία εξάλλου του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 116,29 γεν ανά ευρώ, έναντι 116,28 γεν ανά ευρώ το πρωί και 116,20 γεν ανά ευρώ χθες. Η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 127,53 γεν, έναντι 127,69 γεν το πρωί και 127,59 γεν χθες.



Όσον αφορά στα κέρδη που σημειώνει το γεν έναντι του αμερικανικού νομίσματος, αναλυτές της αγοράς εκτιμούν ότι ενδέχεται να περιοριστούν μετά τις δηλώσεις του γενικού διευθυντή του γραφείου διεθνών υποθέσεων του ιαπωνικού Υπουργείου Οικονομικών, ότι δεν θα έπρεπε να ενισχύεται το ιαπωνικό νόμισμα. Να σημειωθεί ότι χθες το αμερικανικό νόμισμα δεν κατάφερε να αντλήσει οφέλη από την κατά 0,4% αύξηση στον Απρίλιο της βιομηχανικής παραγωγής. Στο ίδιο διάστημα, όμως, ο τιμάριθμος αυξήθηκε κατά ποσοστό μεγαλύτερο του προβλεπόμενου (κατά 0,5%), ενώ ο πληθωρισμός έτρεχε τον Απρίλιο με 1,6% σε ετήσια βάση.

Το ευρώ ενισχύεται από τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ εργοδοτών και του μεγαλύτερου γερμανικού συνδικάτου μεταλλεργατών IG Metall για μισθολογικές αυξήσεις πάνω του 3%, θέτοντας έτσι τέρμα στη μεγαλύτερη απεργία της τελευταίας επταετίας στη Γερμανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v