Αδύναμο εμφανίζεται το δολάριο

Το δολάριο εμφανίζεται σχετικά αδύναμο έναντι του ευρώ, λόγω της εκτιμήσεως ότι η ασθενέστερη ανάπτυξη στις ΗΠΑ (ύστερα και από την αυριανή ανακοίνωση των στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις) θα πλήξει την κερδοφορία των αμερικανικών επιχειρήσεων.

Ελαφρώς ανοδικές τάσεις εμφάνισε το πρωί το ευρώ, οι οποίες όμως στη συνέχεια μετατράπηκαν σε ελαφρώς πτωτικές. Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματεύεται μεταξύ 90,95-91,68 σέντς ανά δολάριο, από 91,37 σέντς που ήταν αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Στην αγορά συναλλάγματος η ενδεικτική τιμή της ΕΚΤ για το δολάριο έναντι του ευρώ παρέμεινε το μεσημέρι αμετάβλητη στα 91,18 σέντς.

Το δολάριο εμφανίζεται σχετικά αδύναμο λόγω της εκτιμήσεως ότι η ασθενέστερη της αρχικώς αναμενόμενης οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ θα πλήξει την κερδοφορία των αμερικανικών επιχειρήσεων και θα περιορίσει τις τοποθετήσεις στην αμερικάνικη χρηματιστηριακή αγορά.

Η ενίσχυση του δολαρίου περιορίζεται από την εκτίμηση ότι τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν την τρέχουσα εβδομάδα στις ΗΠΑ (λιανικές πωλήσεις και βιομηχανική παραγωγή) θα ενισχύσουν την άποψη για εξασθένιση των αναπτυξιακών ρυθμών της αμερικανικής οικονομίας στο δεύτερο τρίμηνο του έτους. Περιορισμένη ήταν η επίπτωση στο ευρώ, από την ανακοίνωση για μικρότερη της αναμενόμενης αύξησης των λιανικών πωλήσεων το Μάρτιο στη Γερμανία.

Το δολάριο υποχωρεί τόσο έναντι του ευρώ όσο και - για τρίτη συνεχόμενη ημέρα - έναντι του γεν καθώς οι επενδυτές επέλεξαν να ’’αγνοήσουν’’ τις φήμες για επικείμενη αναθεώρηση προς τα κάτω της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιαπωνίας από τον οίκο Moody’s. Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφωνόταν στα 91,20 σεντς, έναντι 91,52 σεντς το πρωί. Η ισοτιμία ευρώ γεν διαμορφώνεται στα 166,66 γεν ανά ευρώ, έναντι 166,52 το πρωί και 116,65 γεν ανά ευρώ την περασμένη Παρασκευή. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 127,44 γεν, έναντι 127,34 γεν το πρωί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v