Σταθερά προς τα άνω το δολάριο

”Πρόσκαιρα” χαρακτηρίζουν τα κέρδη του δολαρίου παρατηρητές της αγοράς και οικονομολόγοι, τα οποία και αποδίδουν στην τελευταία συνεδρίαση της Wall Street και στα υψηλά κέρδη του Nasdaq.

Τα εκτεταμένα κέρδη των δεικτών στην αγορά της Wall Street ωθούν σε νέα άνοδο το δολάριο έναντι του ευρώ και του γεν, με τους αναλυτές ωστόσο να διατηρούν τις επιφυλάξεις τους σχετικά με τη διατήρηση της ανοδικής πορείας.

Στέλεχος της UBS Warburg σχολιάζει ότι προς το παρόν, οι ενδείξεις προδιαθέτουν για μικρής διάρκειας αναστροφή του κλίματος εάν οι αμερικανικές αγορές δεν κατορθώσουν να διατηρήσουν τα κέρδη. Το στοιχείο αυτό μάλιστα αναμένεται να δημιουργήσει εκ νέου πιέσεις στο αμερικανικό νόμισμα, εάν οι αγορές αρχίζουν να υποχωρούν ξανά.

Το δολάριο ενισχύεται στα 90,50 έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος, ενώ άνοδο σημειώνει και έναντι του γεν, στα 128,73.

Επιπλέον, παρατηρητές της αγοράς σχολιάζουν ότι το ευρώ αρχικά ξεκίνησε το ράλι του βασισμένο στην απαισιοδοξία αναλυτών και επενδυτών για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Επομένως, εάν οι συνθήκες της ευρωπαϊκής οικονομίας δεν βελτιωθούν σύντομα, το ενιαίο νόμισμα θα απολέσει το μεγαλύτερο μέρος των κερδών του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v