Αδύναμη η πορεία του δολαρίου

Στα 90,51 σέντς ανα δολάριο διαμορφώνεται η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου, με το αμερικανικό νόμισμα να εξακολουθεί να πλήττεται, εν αναμονή των αυριανών, και σύμφωνα με εκτιμήσεις, δυσμενών στοιχείων για την εξέλιξη της ανεργίας.

Τάσεις διολίσθησης εμφανίζει κατά τις σημερινές συναλλαγές στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος η ισοτιμία του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος με το δολάριο.

Το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε χθες έναντι του ευρώ στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2001 (90,86 σεντς ανά ευρώ) μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων για μεγαλύτερη της αναμενόμενης επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης στον μεταποιητικό τομέα στις ΗΠΑ τον Απρίλιο.

Παράλληλα, η συναλλαγματική ισοτιμία του δολαρίου με το γεν υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο σε διάστημα οκτώ βδομάδων - πριν ανακάμψει ελαφρώς στη συνέχεια - λόγω εκτιμήσεων ότι τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν αύριο για την αγορά εργασίας και ανεργία στις ΗΠΑ θα παράσχουν νέα ένδειξη για βραδεία ανάκαμψη της υπ’ αριθμόν ένα, παγκοσμίως, οικονομίας.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφωνόταν στα 90,51 σεντς, έναντι 90,65 σεντς το πρωί και 90,61 σεντς χθες. Η ισοτιμία εξάλλου του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 115,14 γεν ανά ευρώ, έναντι 115,21 γεν ανά ευρώ το πρωί και 115,53 γεν ανά ευρώ χθες. Το δολάριο, παράλληλα, διαμορφώνεται στα 127,27 γεν, έναντι 127,12 γεν το πρωί και 127,53 γεν χθες.



Στο μεταξύ, ως αναμενόμενη κρίθηκε η απόφαση της ΕΚΤ να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια του ευρώ στο 3,25%, κατά την σημερινή της συνεδρίαση, μιας και η οικονομία της ευρω-ζώνης δεν παρουσίασε σημαντική ανάκαμψη κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η ΕΚΤ θα τηρήσει στάση αναμονής ακόμη και κατά το τέταρτο τρίμηνο του έτους, προκειμένου να έχει σαφή στοιχεία για την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας της ευρω-ζώνης προτού προβεί σε αύξηση επιτοκίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v