Το δολάριο ο ”μεγάλος χαμένος”

Πιέσεις εξακολουθούν να ασκούνται στο αμερικανικό νόμισμα εξαιτίας των ανησυχιών για την ισχύ της ανάκαμψης της οικονομίας των ΗΠΑ. Στο μεταξύ, η ισοτιμία ευρώ δολαρίου υποχώρησε ελαφρώς, από τα πρωινά της επίπεδα, εξαιτίας των ανησυχιών για ένταση των πληθωριστικών πιέσεων στην Ευρωζώνη.

Πιέσεις εξακολουθούν να ασκούνται στο αμερικανικό νόμισμα εξαιτίας των ανησυχιών για την ισχύ της ανάκαμψης της οικονομίας των ΗΠΑ.

Ωστόσο η ισοτιμία ευρώ δολαρίου υποχώρησε ελαφρώς από τα πρωινά της επίπεδα εξαιτίας των ανησυχιών για ένταση των πληθωριστικών πιέσεων στην ευρωζώνη μετά την αύξηση των τιμών παραγωγού στη Γαλλία το Μάρτιο, με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 18 μηνών, και την αύξηση των μισθών στην Ιταλία στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων ετών. Το γεν, παράλληλα, ενισχύεται ελαφρώς έναντι του κοινού νομίσματος ενώ κατοχυρώνει τα κέρδη του έναντι του δολαρίου.

Το απόγευμα το ευρώ διαμορφώνεται στα 90,17 σεντς, έναντι 90,38 σεντς το μεσημέρι και 90,19 σεντς την περασμένη Παρασκευή. Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 115,48 γεν ανά ευρώ, έναντι 115,19 γεν ανά ευρώ το πρωί και 115,2 γεν ανά ευρώ την περασμένη Παρασκευή. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 127,82 γεν, έναντι 127,73 γεν το πρωί και 127,79 γεν την περασμένη Παρασκευή.

Οσον αφορά τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στην Ευρωζώνη, οι τιμές παραγωγού στη Γαλλία αυξήθηκαν κατά 0,7% το Μάρτιο σε σχέση με τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε σήμερα η δημόσια στατιστική υπηρεσία. Ενώ, στην Ιταλία οι εργοδότες κατέβαλαν στους εργαζομένους μισθούς αυξημένους κατά 0,5% σε σχέση με τον Φεβρουάριο και κατά 3,2% σε σύγκριση με πέρυσι.

Το αμερικανικό νόμισμα υποχωρεί εν αναμονή των στοιχείων για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ, τα οποία αναμένονται αύριο και εκτιμάται ότι θα είναι χαμηλότερα από το Μάρτιο, όταν τα τελευταία ανήλθαν στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά μηνών.

Παράλληλα, την Μεγάλη Παρασκευή αναμένονται τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ, η οποία εκτιμάται ότι τον Απρίλιο θα σημειώσει άνοδο 5,8% από 5,7% τον Μάρτιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v