Ενισχυμένο στα 89,78 το ευρώ

To ευρώ βρέθηκε σήμερα στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών, στα 89,96 σέντς, ενώ από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα εμφανίζεται ενισχυμένο κατά 0,8%. Ωστόσο, η απρόσμενη αύξηση του αμερικανικού ΑΕΠ περιόρισε τα αρχικά του κέρδη.

To ευρώ βρέθηκε σήμερα το πρωί στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών, στα 89,96 σέντς, ενώ από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα εμφανίζεται ενισχυμένο κατά 0,8%.

Το αμερικανικό νόμισμα πλήττεται από τον προβληματισμό σχετικά με τους ρυθμούς των αναπτυξιακών ρυθμών στις ΗΠΑ. Σημειώνεται, ότι ο ΟΟΣΑ αναθεώρησε χθες την εκτίμηση του για το ρυθμό αυξήσεως του ΑΕΠ στις ΗΠΑ για το 2003 στο 3,5% από 3,8%. Στην υποχώρηση του δολλαρίου συνέβαλε, επίσης, η εκτίμηση για περιορισμό των τοποθετήσεων στη χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ λόγω της ανησυχίας για τα οικονομικά αποτελέσματα των αμερικανικών επιχειρήσεων.

Το ενδιαφέρον της αγοράς εστιάστηκε στην απρόσμενη αύξηση του ΑΕΠ κατά το πρώτο τρίμηνο στις ΗΠΑ. Σημείωνεται ότι ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 5,8% ενώ η αγορά ανέμενε άνοδο κατά 4%, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να ενισχυθεί ελαφρώς το δολάριο.

Θετική επίπτωση στο ευρώ είχε η ενίσχυση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης των γάλλων, η οποία τον Απρίλιο, ενισχύθηκε στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου εννεαμήνου.

Ειδικότερα, η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 89,78 σέντς ανα δολάριο, ενώ η ισοτιμία ευρώ γεν διαμορφώνεται στα 115,31 γεν ανά ευρώ, έναντι 115,31 γεν ανά ευρώ το πρωί και 115,47 γεν ανά ευρώ χθες. Η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 128,69 γεν, έναντι 128,41 γεν το πρωί και 128,65 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v