Σημάδια ανάκαμψης για το ευρώ

Σημάδια ανάκαμψης εμφανίζει το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου μετά την αρχική υποχώρηση του στον απόηχο της είδησης ότι ο ακροδεξιός Ζαν-Μαρί Λεπέν πέρασε στο δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

Σημάδια ανάκαμψης εμφανίζει κατά τις σημερινές συναλλαγές στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου μετά την αρχική υποχώρηση του στον απόηχο της είδησης ότι ο ακροδεξιός Ζαν-Μαρί Λεπέν πέρασε στο δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών σε βάρος του σοσιαλιστή υποψήφιου Λιονέλ Ζοσπέν.

Το ιαπωνικό νόμισμα, υποστηρίζεται από την άνοδο που κατέγραψαν οι μετοχικές τιμές στη χρηματιστηριακή αγορά του Τόκιο και η οποία ενίσχυσε τη ζήτηση για γεν. Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 88,94 σεντς, έναντι 88,88 σεντς το πρωί και 89,18 σεντς το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 115,73 γεν ανά ευρώ, έναντι 115,65 γεν ανά ευρώ το πρωί και 116,16 γεν ανά ευρώ την περασμένη Παρασκευή. Η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 130,14 γεν, έναντι 130,12 γεν το πρωί και 130,25 γεν αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ευρώ πιέζεται και από τις ανησυχίες που επικρατούν στην αγορά σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για τις μισθολογικές αυξήσεις στη Γερμανία, οι οποίες ενδέχεται να ενισχύσουν τις πληθωριστικές πιέσεις, και να ωθήσουν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε αύξηση των επιτοκίων μέσα στους επόμενους μήνες. Γεγονός το οποίο, όπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς, θα επιβράδυνε την ανάπτυξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v