Στα 89 και άνω το ευρώ

Οριακά πάνω από τα 89 σεντς παραμένει το ευρώ έναντι του δολαρίου, συνεχίζοντας να επωφελείται από το κλίμα ανησυχίας σχετικά με τη διάρκεια της ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας.

Διατηρεί τα κέρδη του έναντι του δολαρίου το ευρωπαϊκό νόμισμα, ενισχυμένο κυρίως από τις ανησυχίες που επικρατούν στην αμερικανική αγορά σχετικά με τη διάρκεια ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας.

Επιπλέον, ανοδικά κινείται και το ιαπωνικό νόμισμα έναντι του δολαρίου, μετά τα σχόλια Ιάπωνα κυβερνητικού στελέχους για την άμεση ανάγκη αναδιάρθρωσης της οικονομίας.

Το ευρώ παραμένει κοντά στα 89 σεντς έναντι του αμερικανικού νομίσματος, ενώ και η ισοτιμία δολαρίου-γεν έχει υποχωρήσει κάτω από τα 130 γεν. Οι αναλυτές μάλιστα σχολιάζουν ότι το γεν είναι πιθανό να καταγράψει υψηλότερα κέρδη.

Απώλειες ετοιμάζεται να καταγράψει και το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς το κλίμα που περιβάλλει τη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως είναι ιδιαίτερα νευρικό.

Από την άλλη πλευρά, το ευρώ είναι πιθανό να δεχτεί πιέσεις αν αποφασιστεί η κήρυξη απεργίας στη Γερμανία, μετά την κατάρρευση των συνομιλιών σχετικά με τους μισθούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v