Σταθερά πάνω από τα 88 σέντς το ευρώ

Ελαφρώς πάνω από τα 88 σεντς εξακολουθεί να κινείται η ισοτιμία του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος με το δολάριο, ενώ νωρίτερα είχε υποχωρήσει κάτω του ορίου αυτού. Το γεν ενισχύεται έναντι ευρώ και δολαρίου.

Ελαφρώς πάνω από τα 88 σεντς εξακολουθεί να κινείται η ισοτιμία του ενιαίου ευρωπαϊκού με το δολάριο ενώ νωρίτερα είχε υποχωρήσει κάτω του ορίου αυτού. Το γεν ανακάμπτει έναντι και των δύο βασικών ανταγωνιστών του από τα χαμηλότερα επίπεδα στα οποία υποχώρησε χθες, καθώς ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ιαπωνίας κατά μία βαθμίδα (σε ΑΑ- από ΑΑ).

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφωνόταν στα 88 σεντς, έναντι 87,99 το πρωί και 87,92 σεντς χθες το βράδυ. Η ισοτιμία ευρώ γεν διαμορφώνεται στα 115,78 γεν ανά ευρώ, έναντι 115,72 γεν ανά ευρώ το πρωί και 116,05 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος η ισοτιμία δολαρίου γεν κινείται στα 131,54 γεν, έναντι 131,43 γεν το πρωί και 132,01 γεν χθες.

Το ευρώ στήριξε η ανακοίνωση αύξησης της γερμανικής βιομηχανικής παραγωγής κατά το μήνα Φεβρουάριο, παρέχοντας νέες ενθαρρυντικές ενδείξεις για την υπ’ αριθμόν ένα οικονομία της ευρωζώνης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, η παραγωγή στα εργοστάσια, ορυχεία και επιχειρήσεις κοινής ωφελείας σημείωσαν τον Φεβρουάριο αύξηση 0,9% σε μηνιαία βάση, ενώ οι σχετικές προβλέψεις οικονομολόγων έκαναν λόγο για αύξηση 0,4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v