Οριακές αυξομειώσεις για το ευρώ

Οριακές αυξομειώσεις καταγράφει από το πρωί η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου, με το δολάριο να εξακολουθεί να παραμένει υπό πίεση λόγω της έντασης στη Μέση Ανατολή, και το ευρώ να επηρεάζεται από τους φόβους που εξέφρασε η ΕΚΤ για την εξέλιξη του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη.

Οριακές αυξομειώσεις καταγράφει από το πρωί η ισοτιμία ευρώ δολαρίου, με το δολάριο να εξακολουθεί να παραμένει υπό πίεση λόγω της έντασης στη Μέση Ανατολή, και το ευρώ να επηρεάζεται από τους φόβους που εξέφρασε η ΕΚΤ για την εξέλιξη του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη.

Το γεν κατέγραψε σήμερα τη μεγαλύτερη πτώση του σε διάστημα τριών βδομάδων έναντι του αμερικανικού νομίσματος, ενώ υποχωρεί και έναντι του ευρώ. Η κίνηση του γεν αποδίδεται στις δηλώσεις του γενικού διευθυντή του γραφείου διεθνών υποθέσεων του ιαπωνικού υπουργείου Οικονομικών Ζεμπέι Μιζογκούτσι, ο οποίος υπαινίχθηκε ότι η κυβέρνηση Κοϊζούμι αντιτίθεται στην κατά 1% ενίσχυση του ιαπωνικού νομίσματος αυτόν το μήνα.

Ειδικότερα, η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 87,98 σεντς, έναντι 88,06 σεντς το πρωί και 88,02 σεντς χθες. Η χθεσινή ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ήταν 87,98 σεντς ανά ευρώ. Η ισοτιμία του ευρώ με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 115,91 γεν ανά ευρώ, έναντι 115,75 γεν ανά ευρώ το πρωί και 115,09 γεν ανά ευρώ αργά χθες το βράδι.

Η ισοτιμία δολαρίου γεν κινείται στα 131,65 γεν, έναντι 131,45 γεν το πρωί και 130,76 χθες. Να σημειωθεί ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας διατήρησε αμετράβλητη τη νομισματική πολιτικής της, ενώ η σημερινή διαπίστωση της ΕΚΤ μηνιαία έκθεσή της ότι ο πληθωρισμός ’’αναρριχήθηκε σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα από ότι προβλεπόταν πριν από λίγους μήνες’’ δεν επηρέασε σημαντικά την πορεία του ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v