Ισχυρά κέρδη του γεν, ελαφρά προς τα άνω το ευρώ

Ισχυρές πιέσεις δέχεται το αμερικανικό νόμισμα τόσο από το ευρώ όσο και από το γεν, με το τελευταίο αγγίζει το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων έναντι του δολαρίου.

Ισχυρά κέρδη καταγράφει το ιαπωνικό νόμισμα έναντι του δολαρίου, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων έναντι του αμερικανικού νομίσματος. Πάνω από τα 88 σεντς διαπραγματεύεται το ευρώ.

Το γεν διαμορφώνεται περί τα 130,38 έναντι του δολαρίου, ενώ τον τελευταίο μήνα η άνοδος του ιαπωνικού νομίσματος ανέρχεται στο 1,8%. Τον προηγούμενο μήνα η κυβέρνηση της Ιαπωνίας αναβάθμισε την αξιολόγηση της για την εγχώρια οικονομία.

Οι οικονομικές αναφορές από τότε αποδεικνύουν ότι οι εξαγωγές αυξήθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, ενώ η επιχειρηματική εμπιστοσύνη έχει σταματήσει να υποχωρεί.

Την ίδια στιγμή το ευρώ κινείται για άλλη μια φορά οριακά πάνω από τα 88 σεντς έναντι του δολαρίου, με τους αναλυτές ωστόσο να εμφανίζονται επιφυλακτικοί όσον αφορά στην άνοδο του ενιαίου νομίσματος, καθώς ελλείψει νέων οικονομικών στοιχείων το θετικό κλίμα δεν θα κατορθώσει να διατηρηθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v