Σταθερά πάνω από τα 88 σεντς το ευρώ

Σημαντικά ενισχυμένο εμφανίζεται το ευρωπαϊκό νόμισμα, η ισοτιμία του οποίου έναντι του δολαρίου διαμορφώνεται στα 88,44 σεντς. Ανοδο σημειώνει και το γεν έναντι δολαρίου και ευρώ, λόγω της αυξημένης ζήτησης.

Σημαντικά ενισχυμένο εμφανίζεται το ευρώ κατά τις σημερινές συναλλαγές στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου. Η ισοτιμία του σε σχέση με το δολάριο διαμορφώνεται στα 88,44 σεντς ανά ευρώ. Να υπενθυμίσουμε ότι η αγορά είχε προεξοφλήσει ότι η ΕΚΤ θα αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια.

Παράλληλα, το γεν ενισχύεται έναντι των δύο βασικών ανταγωνιστών του, καθώς η συνεχιζόμενη άνοδος των μετοχικών τιμών στη χρηματιστηριακή αγορά του Τόκιο ενισχύει τη ζήτηση για το ιαπωνικό νόμισμα. Το απόγευμα το ευρώ διαμορφώνεται στα 88,44 σεντς, έναντι 88,19 σεντς το πρωί και 88,09 χθες. Η χθεσινή ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ήταν 88,03 σεντς ανά ευρώ. Η ισοτιμία του ευρώ με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 116,47 γεν ανά ευρώ, έναντι 116,77 γεν ανά ευρώ το πρωί και 116,86 γεν ανά ευρώ χθες.

Η ισοτιμία δολαρίου/γεν διαμορφώνεται στα 132,22 γεν, έναντι 132,41 γεν το πρωί και 132,65 γεν χθες. Το δολάριο βρίσκεται υπό πίεση καθώς, όπως τονίζουν αναλυτές, οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή μεταθέτουν χρονικά την υπό φυσιολογικές συνθήκες αναμενόμενη έξοδο ιαπωνικών κεφαλαίων από την Ιαπωνία. Το γεν καρπώνεται τα οφέλη από τη συγκυρία ανακάμπτοντας από προσωρινή υποχώρηση που κατέγραψε μετά από δηλώσεις του διοικητή της τράπεζας της Ιαπωνίας ότι η οικονομία της χώρας ”συνεχίζει να επιδεινώνεται”, ενώ οι τιμές καταναλωτή θα συνεχίσουν ”προς το παρόν” την πτωτική τους πορεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v