Στα επίπεδα των 88 σεντς το ευρώ

Ανακάμπτει το ευρώ στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, με την ισοτιμία του έναντι του δολαρίου να διαμορφώνεται στα 88,02 σεντς, ενισχυμένο από τη βελτιωμένη εικόνα της παραγωγής και των παραγγελιών στην ευρωζώνη.

Ανακάμπτει το ευρώ στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, με την ισοτιμία του έναντι του δολαρίου να διαμορφώνεται στα 88,02 σεντς ανά δολάριο. Αντίθετα το δολάριο εξακολουθεί να πιέζεται έναντι του ευρώ αλλά σε ”λογικότερα” επίπεδα, κατά τις σημερινές συναλλαγές στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, από τα επίπεδα στα οποία υποχώρησε χθες -έως και 88,21 σεντς- λόγω της πτώσης των τιμών στη Γουόλ Στρητ και, κυρίως, λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή.

Το ευρώ στηρίζει η βελτιωμένη εικόνα των παραγγελιών και της παραγωγής του μεταποιητικού τομέα κατά το μήνα Μάρτιο στην ευρωζώνη. Ειδικότερα, ο στενά παρακολουθούμενος δείκτης Reuters-NTC Research για την επιχειρηματική δραστηριότητα στο μεταποιητικό τομέα των δώδεκα χωρών-μελών της ευρωζώνης σημείωσε τον προηγούμενο μήνα άνοδο στο 50 της κλίμακας, από 48,6 το Φεβρουάριο.

Είναι η πρώτη φορά από το Μάρτιο του 2001 που η ένδειξη δεν διαμορφώνεται κάτω από το 50 της κλίμακας. Τα στοιχεία έδειξαν, επίσης, επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης όσον αφορά τις παραγγελίες τόσο στις αγορές της ευρωζώνης όσο και στις διεθνείς αγορές εξαγωγικών προϊόντων.

Οι παραγγελίες αυξήθηκαν σε όλες τις χώρες εκτός από τη Γερμανία και την Αυστρία. Ο σχετικός δείκτης σημείωσε το Μάρτιο άνοδο στο 51,8 της κλίμακας -στο υψηλότερο επίπεδο από το Φεβρουάριο του 2001- από 50,1 ένα μήνα νωρίτερα. Παράλληλα, αύξηση σημείωσε η παραγωγή σε όλες τις χώρες πλην της Αυστρίας, με το σχετικό δείκτη να διαμορφώνεται στο 52,2 τον περασμένο μήνα, από 51,1 το Φεβρουάριο του 2002.

Διακυμάνσεις σε στενό εύρος καταγράφει η ισοτιμία ευρώ/γεν, ενώ πτώση καταγράφει το γεν έναντι του δολαρίου. Η ισοτιμία ευρώ/γεν διαμορφώνεται στα 117,28 γεν ανά ευρώ, έναντι 117,30 γεν ανά ευρώ το πρωί και 117,35 γεν ανά ευρώ χθες. Το ευρώ υποχώρησε ενδοσυνεδριακά κάτω του ορίου των 117 γεν, πριν ανακάμψει αργότερα. Η ισοτιμία δολαρίου/γεν διαμορφώνεται στα 133,54 γεν, έναντι 133,44 γεν το πρωί και 133,41 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v