Διακυμάνσεις για ευρώ - Σταθερό το δολάριο

Οριακά χαμηλότερα σε σχέση με τα χθεσινά του επίπεδα έναντι του δολαρίου, διαπραγματεύεται το πρωί της Τρίτης το ευρωπαϊκό νόμισμα, ενώ πτωτική είναι η πορεία του γεν, το οποίο υποχωρεί ύστερα από δηλώσεις για μεγάλη διαφορά μεταξύ αναπτυξιακών ρυθμών ΗΠΑ – Ιαπωνίας.

Σε χαμηλότερα –έναντι των χθεσινών επιπέδων- διαπραγματεύεται το πρωί της Τρίτης το ευρωπαϊκό νόμισμα, ενώ πτωτικά κινείται το γεν έναντι του δολαρίου, ύστερα από δηλώσεις του Ιάπωνα υφυπουργού Οικονομικών για μεγάλη διαφορά μεταξύ αναπτυξιακών ρυθμών ΗΠΑ – Ιαπωνίας.

Το ευρώ διαπραγματεύεται από το πρωί μεταξύ 87,70 – 87,85 σεντς (αυτή την ώρα βρίσκεται στα 87,75 σεντς) έναντι 88,22 σεντς που βρέθηκε το ευρωπαϊκό νόμισμα χθες έναντι του δολαρίου, λόγω κυρίως της όξυνσης της έντασης στη Μ. Ανατολή.

Αναλυτές εκτιμούν ότι όσο η ένταση διαρκεί, το δολάριο θα ανακάμπτει σε σχέση με τα άλλα διεθνή νομίσματα, τονίζοντας ότι η εξασθένιση του ευρωπαϊκού νομίσματος κατά 1,2% από τις αρχές του έτους πολύ πιθανόν να συνεχιστεί. Ελαφρώς καθοδικές τάσεις παρουσιάζει το ευρώ και έναντι του γεν, καθώς διαπραγματεύεται μεταξύ 116,80 – 117,50 γεν.

Το αμερικανικό νόμισμα, τώρα, διαπραγματεύεται μεταξύ 133,30 – 133,45 γεν (με το ”χαμηλό” του να αγγίζει τα 133,27 γεν, ενώ πριν από λίγο βρισκόταν στο υψηλότερο σημείο των 133,45 γεν. Από την αρχή του έτους το ιαπωνικό νόμισμα έχει απολέσει 1,33% της αξίας του έναντι του δολαρίου, ενώ σύμφωνα με αναλυτές η σημερινή πορεία αποδίδεται σε δηλώσεις του Ιάπωνα υφυπουργού Οικονομικών ότι ”δεδομένης της διαφοράς των αναπτυξιακών ρυθμών μεταξύ ΗΠΑ – Ιαπωνίας, το γεν ενδέχεται να υποχωρήσει κι άλλο”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v