Εκτίναξη δολαρίου αναμένουν την Τρίτη οι αναλυτές

Με έντονο ενδιαφέρον αναμένεται το άνοιγμα των διεθνών χρηματαγορών αύριο Τρίτη, καθώς προβλέπεται εκτίναξη του δολαρίου λόγω της έντασης στη Μ. Ανατολή. Ελαφρώς χαμηλότερα κινείται το γεν, καθώς η έκθεση Tankan για την επιχειρηματική εμπιστοσύνη δεν έδειξε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Ανοδικά διαπραγματεύεται το πρωί της Δευτέρας στις αγορές της Ασίας το ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου, ενώ το γεν πιέζεται, καθώς η έκθεση Tankan για την επιχειρηματική εμπιστοσύνη δεν έδειξε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, το γεν πιέστηκε στην περιοχή των 133,19 σεντς, ενώ πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της έκθεσης Tankan –που σκιαγραφεί το οικονομικό κλίμα της χώρας- είχε ξεπεράσει τα 133,23 σεντς.

Το ευρώ ακολουθώντας ανοδική τάση βρίσκεται στα 87,39 δολάρια (+0,01%), ενώ η σχέση του με το ιαπωνικό νόμισμα τοποθετείται στα 116,43 γεν, σημειώνοντας άνοδο της τάξεως του 0,03%.

Ωστόσο, οι αναλυτές τονίζουν ότι αναμένεται με έντονο ενδιαφέρον το άνοιγμα των διεθνών αγορών την Τρίτη, ενώ προβλέπεται σημαντική άνοδος του δολαρίου, κυρίως λόγω της κλιμάκωσης της βίας στη Μέση Ανατολή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v