Σημαντική πτώση γεν

Τη μεγαλύτερη πτώση σε διάστημα μεγαλύτερο του επταημέρου σημείωσε το γεν στην αγορά συναλλάγματος του Τόκιο. Η κάμψη του γεν οφείλεται στη σημερινή ανακοίνωση μείωσης της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στην Ιαπωνία.

Τη μεγαλύτερη πτώση σε διάστημα μεγαλύτερο του επταημέρου σημείωσε το γεν στην αγορά συναλλάγματος του Τόκιο ενώ υποχώρησε και έναντι του ευρώ. Το ιαπωνικό νόμισμα δέχθηκε ισχυρές πιέσεις μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της Τράπεζας της Ιαπωνίας σύμφωνα με την οποία η εμπιστοσύνη επιχειρηματιών δεν παρουσίασε στο πρώτο τρίμηνο του 2002 την αναμενόμενη ενίσχυση.

Παράλληλα, ελαφρά βελτίωση σημειώνει η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου, σε μικρό ωστόσο όγκο συναλλαγών, λόγω της αργίας του Πάσχα των Καθολικών. Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου διαμορφωνόταν στα 87,37 σεντς, έναντι 87,41 σεντς το πρωί.

Η ισοτιμία ευρώ - γεν διαμορφώνεται σταθερά στα 116,45 γεν ανά ευρώ. Στο μεταξύ η ισοτιμία δολαρίου - γεν διαμορφώνεται στα 133,25 γεν, έναντι 133,20 γεν το πρωί.

Ο δείκτης εμπιστοσύνης των μεγάλων ιαπωνικών επιχειρήσεων του μεταποιητικού τομέα παρέμεινε, σύμφωνα με την έκθεση της κεντρικής ιαπωνικής τράπεζας, στο -38, ενώ εκτιμήσεις αναλυτών έκακαν λόγο για -35.

Οπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς, μια σειρά οικονομικών στοιχείων που θα ανακοινωθούν την τρέχουσα βδομάδα θα βαρύνουν τη διαμόρφωση των συναλλαγματικών ισοτιμιών των τριών νομισμάτων. Με ενδιαφέρον αναμένεται αύριο η γνωστοποίηση των στατιστικών για την επιχειρηματική δραστηριότητα στο μεταποιητικό τομέα τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην ευρωζώνη, ενώ παράλληλα σημαντική ώθηση στο δολάριο αναμένεται να δώσει η αναμενόμενη ενίσχυση της απασχόλησης στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v