Ανοδος εν όψει ΕΚΤ για το ευρώ

Ανοδικές τάσεις εμφανίζει το ευρώ έναντι του δολαρίου, λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση τόσο της ΕΚΤ όσο και της Τράπεζας της Αγγλίας σχετικά με τα επιτόκια, ενώ το γεν υποχωρεί έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Ελαφρά προς τα άνω κινείται το ευρώ, εν αναμονή της απόφασης της ΕΚΤ και της Τράπεζας της Αγγλίας για τα επιτόκια, ενώ το δολάριο ενισχύει τα κέρδη του έναντι του ιαπωνικού νομίσματος.

Στα 88,14 σεντς έναντι του δολαρίου κυμαίνεται η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου, ενώ το τελευταίο παρουσιάζει μικρή άνοδο στα 132,30 έναντι του γεν.

Παρατηρητές της αγοράς σχολιάζουν ότι η άνοδος του ευρώ είναι πρόσκαιρη και θα διαρκέσει μέχρι και την ανακοίνωση των στοιχείων για την αμερικανική οικονομία. Οι αναφορές σήμερα και αύριο αναμένεται να δείξουν τη βελτίωση των συνθηκών στην εργασιακή αγορά, καθώς η μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως ανακάμπτει από την πρώτη ύφεση της δεκαετίας.

Στέλεχος της Credit Agricole επισημαίνει ότι καθώς η ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ λαμβάνει χώρα με ταχύτερο ρυθμό από ό,τι οι υπόλοιπες ανά την υφήλιο, οι εισροές κεφαλαίων θα είναι σταθερά ανοδικές για τους επόμενους μήνες στην αμερικανική αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v