Τα στοιχεία για ευρωζώνη ενισχύουν το ευρώ

Ενισχύεται το ευρώ μετά την ανακοίνωση αύξησης της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης και της βιομηχανικής παραγωγής στην ευρωζώνη. Ειδικότερα, η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου διαμορφώνεται στα 88,04 σεντς ανά δολάριο.

Ενισχύεται το ευρώ μετά την ανακοίνωση αύξησης της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης και της βιομηχανικής παραγωγής στην ευρωζώνη. Ειδικότερα, η επιχειρηματική εμπιστοσύνη ανήλθε το Μάρτιο στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών (στο –11 από –14 το Φεβρουάριο), καθώς η αύξηση των εξαγωγών προς τις Ηνωμένες Πολιτείες βελτίωσε το επιχειρηματικό κλίμα μεταξύ των 12 χωρών-μελών της ευρωζώνης.

Και η βιομηχανική παραγωγή έπαψε να συρρικνώνεται, με το σχετικό δείκτη να διαμορφώνεται στις 50 μονάδες.

Αυτή την ώρα η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου διαμορφώνεται στα 88,04 σεντς ανά ευρώ, ενώ νωρίτερα κατέγραφε διακυμάνσεις σε στενό εύρος. Το πρωί το ευρώ διαμορφωνόταν στα 87,88 σεντς, έναντι 87,91 σεντς χθες. Η ισοτιμία ευρώ/γεν διαμορφώνεται στα 116,78 γεν ανά ευρώ, έναντι 116,69 γεν ανά ευρώ το πρωί και 117,24 γεν ανά ευρώ χθες.

Το γεν ενισχύεται έναντι του ευρώ, ενώ περιορίζει τα κέρδη του έναντι του δολαρίου. Το ιαπωνικό νόμισμα κατέγραψε τη μεγαλύτερη άνοδό του έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στα 132,64 γεν ανά δολάριο, πριν υποχωρήσει στη συνέχεια, μετά τις φήμες ότι οι Ιάπωνες εξαγωγείς προχώρησαν σε αγορές γεν εκμεταλλευόμενοι την εξασθένησή του κατά το τελευταίο τριήμερο. Το δολάριο διαμορφώνεται στα 132,90 γεν, έναντι 132,75 γεν το πρωί και 133,34 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v