Κάτω από τα 88 σεντς το ευρώ

Ενδεχόμενες πληθωριστικές πιέσεις στην Ευρωζώνη ανησυχούν τους επενδυτές με αποτέλεσμα η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου να διαμορφώνεται στο επίπεδο 87,89 σεντς έναντι 88,05 την περασμένη Παρασκευή.

Σε χαμηλότερα επίπεδα κυμαίνεται κατά τις σημερινές συναλλαγές στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου η ισοτιμία του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος με το δολάριο η οποία αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής είχε αναρριχηθεί έως και στα 88,05 σεντς ανά ευρώ.

Οι επενδυτές ανησυχούν για ενδεχόμενη ενίσχυση των πληθωριστικών πιέσεων λόγω της διεκδίκησης μισθολογικών αυξήσεων 6,5% από το δεύτερο μεγαλύτερο συνδικάτο στη Γερμανία.

Το γεν ενισχύθηκε έναντι των δύο βασικών ανταγωνιστών του μετά από τη δημοσιοποίηση στοιχείων σύμφωνα με τα οποία οι παραγγελίες των ιαπωνικών επιχειρήσεων για μηχανολογικό εξοπλισμό σημείωσαν αύξηση - για πρώτη φορά το τελευταίο τρίμηνο- τον Φεβρουάριο κατά 10,8%, σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, σε σχέση με τον Ιανουάριο. Οι εν λόγω παραγγελίες είχαν σημειώσει τον Ιανουάριο μείωση ρεκόρ σε μηνιαία βάση κατά 15,6%.

Η ισοτιμία ευρω / δολαρίου διαμορφώνεται στα 87,89 σεντς. Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό διαμορφώνεται στα 115,27 γεν ανά ευρώ έναντι 115,72 γεν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Το δολάριο, διαμορφώνεται στα 131,32 γεν, έναντι 131,36 γεν το πρωί και 131,64 γεν την περασμένη Παρασκευή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v