Ελαφρά προς τα άνω το ευρώ

Ελαφρά προς τα άνω κινείται το ευρωπαϊκό νόμισμα, ωθούμενο από την μείωση του αριθμού των ανέργων στη Γερμανία. Την ίδια στιγμή, το δολάριο ενισχύει τα κέρδη του έναντι του ιαπωνικού νομίσματος.

Ανοδικές τάσεις εμφανίζει το ενιαίο νόμισμα, ενισχυμένο κυρίως από τη μείωση του αριθμού των ανέργων στη Γερμανία. Το δολάριο ενισχύεται και αυτό έναντι του γεν, λόγω της αισιοδοξίας για αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή.

Η μείωση του αριθμού των ανέργων στη Γερμανία για πρώτη φορά μετά από 15 μήνες ενίσχυσε την αισιοδοξία ότι τα χειρότερα για την μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης έχουν πλέον παρέλθει, με το ευρώ να ωθείται ελαφρά προς τα άνω, στα 87,55 σεντς έναντι του δολαρίου.

Το τελευταίο από την πλευρά του εμφανίζει ανοδικές τάσεις έναντι του γεν, ύστερα από την αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από τις πόλεις Κουαλκίλια και Τούλκαρμ.

Οι αναλυτές σχολιάζουν ότι η ανακοίνωση της ισραηλινής κυβέρνησης να αποσύρει τα στρατεύματά της ενισχύει το κλίμα υπέρ του δολαρίου, το οποίο διαμορφώνεται περί τα 131,85 έναντι του γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v