Σταθεροποιητικά κινείται το ευρώ

Οριακές αυξομειώσεις καταγράφει το ευρώ στη διεθνή αγορά συναλλάγματος, με την ισοτιμία ευρώ - δολαρίου να διαμορφώνεται στα 87,98 σεντς. Το δολάριο ”στηρίζουν”, αλλά όχι όσο θα περίμενε κανείς, τα θετικά στοιχεία για τις λιανικές και την καταναλωτική εμπιστοσύνη.

Οριακές αυξομειώσεις καταγράφει το ευρώ στη διεθνή αγορά συναλλάγματος, με την ισοτιμία ευρώ δολαρίου να διαμορφώνεται στα 87,98 σέντς, ενώ νωρίτερα το απόγευμα διαμορφωνόταν στα 98,06 σέντς. Το αμερικανικό νόμισμα στηρίζουν, αλλά όχι όσο θα περίμενε κανείς, τα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για την εξέλιξη της καταναλωτικής εμπιστοσύνης και των λιανικών πωλήσεων.

Το ιαπωνικό νόμισμα υποχωρεί έναντι του δολαρίου για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στον απόηχο των χθεσινών δηλώσεων υψηλόβαθμου αξιωματούχου του ιαπωνικού υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση Κοϊζούμι επιθυμεί τον τερματισμό του καλπασμού του που ώθησε τη συναλλαγματική ισοτιμία του με το αμερικανικό νόμισμα σε ζενίθ τριών εβδομάδων.

Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό διαμορφώνεται στα 116,36 γεν ανά ευρώ, έναντι 116,28 γεν ανά ευρώ το πρωί και 116,04 γεν ανά ευρώ χθες το βράδυ. Η ισοτιμία του δολαρίου με το γεν διαμορφώνεται στα 132,12 γεν, έναντι 132,03 γεν το πρωί και 131,48 γεν χθες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, το δολάριο δεν φάνηκε να αντιδρά ιδιαίτερα θετικά. Να υπενθυμίσουμε ότι οι λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ σημείωσαν κατά το μήνα Μάρτιο και σε μηνιαία βάση τα μεγαλύτερα κέρδη σε διάστημα πέντε μηνών. Θετικά ήταν τα νέα και για την καταναλωτική εμπιστοσύνη η οποία, κατά το μήνα Απρίλιο, αναρριχήθηκε στα επίπεδα του Δεκέμβριο του 2000.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v