Λεπέν-ευρώ σημειώσατε 1!

Ο αποκλεισμός του Ζοσπέν από το δεύτερο προεδρικό γύρο της Γαλλίας και η αντίστοιχη άνοδος του ακροδεξιού ηγέτη Ζαν Μαρί Λεπέν, ταρακούνησε την αγορά, με το ευρώ να κινείται πτωτικά για πρώτη φορά μετά από έξι ημέρες.

Πτωτικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου, ύστερα από τον αποκλεισμό του τωρινού πρωθυπουργού της Γαλλίας Λιονέλ Ζοσπέν από το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, και την άνοδο στη δεύτερη θέση του ακροδεξιού ηγέτη Ζαν Μαρί Λεπέν.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι η υποστήριξη που δέχεται ο Λεπέν αναμένεται να θέσει σε κίνδυνο την πολιτική και οικονομική σταθερότητα στην Ευρώπη. Ο Λεπέν, ο οποίος δηλώνει ότι η οικονομία δεν αποτελεί προτεραιότητα και αντιτίθεται στους στενούς δεσμούς με την ΕΕ, συγκέντρωσε το 17,1% των ψήφων, σε σχέση με το 16% του Ζοσπέν

Το ευρώ υποχωρεί στα 88,87 έναντι του δολαρίου, ενώ απώλειες καταγράφει και έναντι του γεν, στα 115,63.

Επιπλέον, τις πιέσεις στο ενιαίο νόμισμα ενισχύουν και οι ανησυχίες ότι η αποτυχία των διαπραγματεύσεων στη Γερμανία σχετικά με τους μισθούς αναμένεται να οδηγήσει σε άνοδο του πληθωρισμού, οδηγώντας την ΕΚΤ να αυξήσει τα επιτόκια στους επόμενους μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v