Ελαφρά ενίσχυση του ευρώ

Ελαφρά ανοδικές τάσεις εμφάνισε το ευρώ που διαπραγματευόταν μεταξύ 88,75 - 89,31 σεντς ανα δολάριο από 88,85 χθες. Η ενίσχυση του ευρώ περιορίζεται από την εκτίμηση ότι το ισχυρότερο εργατικό συνδικάτο της Γερμανίας θα προχωρήσει σε εκτεταμένες απεργιακές κινητοποιήσεις τον προσεχή μήνα.

Ελαφρά ανοδικές τάσεις εμφάνισε το ευρώ που διαπραγματευόταν μεταξύ 0,8875-0,8931 δολαρίων από 0,8885 δολάρια που ήταν αργά το βράδυ της Τρίτης στη Ν. Υόρκη, ενώ σήμερα το απόγευμα βρισκόταν στα 0,892 δολάρια.

Το δολάριο επλήγη από την εκτίμηση ότι τα σημερινά στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών Μαρτίου στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών ”δυσοίωνη” θα είανι και η δημοσιοποίηση της οικονομικής εκθέσεως Beige Book από τη Fed, σήμερα, η οποία εκτιμάται οτι θα επιβεβαιώσει τον προβληματισμό για την δυναμική των αναπτυξιακών ρυθμών των ΗΠΑ. Υπενθυμίζεται ότι ο προέδρος της Fed Αλαν Γκρίνσπαν σε πρόσφατη ομιλία του επεσήμανε πως ο ρυθμός ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας δεν θα είναι ιδιαίτερα ισχυρός.

Αρνητικά επηρεάζουν, επίσης, το δολάριο οι πιέσεις που δέχονται οι χρηματιστηριακές τιμές στις ΗΠΑ. Η ενίσχυση του ευρώ περιορίζεται από την εκτίμηση ότι το ισχυρότερο εργατικό συνδικάτο της Γερμανίας θα προχωρήσει σε εκτεταμένες απεργιακές κινητοποιήσεις τον προσεχή μήνα.

Την ίδια στιγμή το ιαπωνικό νόμισμα ενισχύεται ελαφρώς έναντι των δύο βασικών ανταγωνιστών του. Η ισοτιμία του ευρώ με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 115,59 γεν ανά ευρώ, έναντι 115,74 γεν ανά ευρώ το πρωί και 115,65 γεν ανά ευρώ στις χθες. Η ισοτιμία γεν δολαρίου διαμορφώνεται στα 129,96 γεν, έναντι 130,34 γεν το πρωί και 130,17 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v