Μικρή άνοδος για το ευρώ

Με μικρή άνοδο κινείται το ευρώ στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, έναντι του αμερικανικού νομίσματος, ενώ σχετικά αμετάβλητο παραμένει έναντι του ιαπωνικού. Μικρή πτώση σημειώνει το δολάριο έναντι του γεν.

Με ελαφρά ανοδικές τάσεις σε σχέση με τις πρωινές του επιδόσεις κινείται το ευρώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος, ενώ αμετάβλητο παραμένει έναντι του ιαπωνικού. Παράλληλα, διακυμάνσεις σε στενό εύρος καταγράφονται στη συναλλαγματική ισοτιμία του γεν με το δολάριο.

Ειδικότερα, το απόγευμα η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο διαμορφώνεται στο επίπεδο των 88,9 σεντς, χωρίς σημαντικές μεταβολές σε σχέση με τα πρωινά του επίπεδα.

Η ισοτιμία εξάλλου του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό διαμορφώνεται στα 115,25 γεν ανά ευρώ, έναντι 115,28 γεν ανά ευρώ το πρωί και 115,56 γεν ανά ευρώ χθες. Το δολάριο διαμορφώνεται στα 129,94 γεν, έναντι 129,97 γεν το πρωί και 129,94 γεν χθες.

Στο μεταξύ την Τρίτη, τα έξι σημαντικότερα γερμανικά ινστιτούτα, που παρακολουθούν την οικονομική συγκυρία, αναθεώρησαν προς τα κάτω την πρόβλεψή τους για το φετινό ρυθμό ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας, αλλά την ίδια στιγμή προέβησαν στην εκτίμηση ότι η υπ’ αριθμόν 1 οικονομία της ευρωζώνης βρίσκεται στην αφετηρία ανάκαμψης.

Τα γερμανικά ινστιτούτα προβλέπουν ότι η γερμανική οικονομία θα αναπτυχθεί το 2002 με ρυθμό 0,9% και το 2003 με ρυθμό 2,4%. Να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη έκθεσή τους, τον Οκτώβριο του 2001, έκαναν λόγο για φετινό ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης 1,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v