Εξασθένηση δολαρίου έναντι ευρώ και γεν

Σηματική εξασθένηση σημειώνει το δολάριο τόσο έναντι του ευρωπαϊκού όσο και του ιαπωνικού νομίσματος. Η αγορά δείχνει να έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στα στοιχεία που κάνουν λόγο για επιβράδυνση του ρυθμού ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας.

Ενισχύεται σε επίπεδα πάνω από τα 89 σεντς το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου κατά τις σημερινές συναλλαγές στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος.

Οι συναλλασσόμενοι επιλέγουν προς το παρόν να ’’αγνοήσουν’’ την απρόσμενη εξασθένηση στον Απρίλιο της εμπιστοσύνης επιχειρηματιών στις προοπτικές της γερμανικής οικονομίας και εστιάζουν στη μείωση των παραγγελιών στον αμερικανικό μεταποιητικό τομέα και των πωλήσεων νέων κατοικιών στις ΗΠΑ τον Μάρτιο.

Το γεν παράλληλα ενισχύεται έναντι του αμερικανικού νομίσματος καθώς οι μεγάλοι Ιάπωνες εξαγωγείς προχωρούν σε πωλήσεις δολαρίων αγνοώντας την πολλοστή προσπάθεια κυβερνητικών αξιωματούχων της χώρας να αναστρέψουν την τάση ενίσχυσης του ιαπωνικού νομίσματος. Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 89,52 σεντς, έναντι 89,31 σεντς το πρωί και 89,28 σεντς χθες το βράδυ. Να σημειωθεί ότι η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι 88,92 σεντς ανά ευρώ.

Η ισοτιμία ευρώ με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 115,34 γεν ανά ευρώ, έναντι 115,22 γεν ανά ευρώ το πρωί και 115,67 γεν ανά ευρώ στις χθες. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 128,87 γεν, έναντι 129,05 γεν το πρωί και 129,55 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v