Πάνω από τα 90 σεντς το ευρώ

Πάνω από τα 90 σεντς διαπραγματεύεται πλέον το ευρώ, κατορθώνοντας να ξεπεράσει το ψυχολογικό αυτό όριο, ύστερα από τις τελευταίες οικονομικές αναφορές της αμερικανικής οικονομίας, που έπληξαν το ισχυρό νόμισμα.

Καθώς τα τελευταία στοιχεία που έρχονται για την αμερικανική οικονομία επηρεάζουν αρνητικά τόσο τις αγορές όσο και το δολάριο, το ευρώ επωφελούμενο, κατόρθωσε να ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο των 90 σεντς.

Η ανακοίνωση της πτώσης του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν επηρέασε αρνητικά την πορεία του αμερικανικού νομίσματος, το οποίο μέχρι και εκείνη τη στιγμή ενισχυόταν έναντι του ευρώ.

Ωστόσο, τα κέρδη που αποκόμισε το δολάριο μετά την ανακοίνωση του αμερικανικού ΑΕΠ, εξανεμίστηκαν γρήγορα όταν η πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης διασκέδασε τις εντυπώσεις των επενδυτών σχετικά με την ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ.

Το ενιαίο νόμισμα, το οποίο την τελευταία εβδομάδα είχε δεχτεί πλήγμα εξαιτίας της απροσδόκητης ανόδου του ακροδεξιού Λεπέν στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, εκμεταλλεύτηκε άμεσα το ”ολίσθημα” του αμερικανικού νομίσματος, ενισχυμένο πάνω από τα 90 σεντς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v