Οριακή ενίσχυση δολαρίου έναντι ευρώ και γεν

Πτωτικές τάσεις εμφανίζει σήμερα το ευρώ, το οποίο διαπραγματεύεται μεταξύ 90,78- 91,44 σεντς ανά δολάριο. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα το ευρώ εμφανίζεται ενισχυμένο κατά 2,5%.

Πτωτικές τάσεις εμφανίζει σήμερα το ευρώ το οποίο διαπραγματεύεται μεταξύ 90,78- 91,44 σεντς ανά δολάριο από 91,50 σέντς ανα δολάριο που ήταν αργά το βράδυ της Τρίτης.

Στην αγορά συναλλάγματος η ενδεικτική τιμή της ΕΚΤ για το δολάριο έναντι του ευρώ διαμορφώθηκε το μεσημέρι στα 90,88 σεντς. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα το ευρώ εμφανίζεται ενισχυμένο κατά 2,5%.

Σημαντικό ρόλο στην μικρή υποχώρηση του ευρώ διαδραματίζει το κλείσιμο κερδοφόρων θέσεων στο ευρωπαϊκό νόμισμα, το οποίο από την αρχή του έτους μέχρι βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά μηνών και πιο συγκεκριμένα στα 91,9 σεντς ανά δολάριο.

Θετική επίπτωση είχε στο δολάριο η ανακοίνωση ότι η παραγωγικότητα το πρώτο τρίμηνο στις ΗΠΑ παρουσίασε την υψηλότερη αύξηση των τελευταίων 19 περίπου ετών, ενώ στην ενίσχυσή του συντέλεσε και η βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στη χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ. Περιορισμένη ήταν βεβαίως η επίπτωση στο δολάριο, η απόφαση της Fed να διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική, γεγονός το οποίο είχε ούτως ή άλλως προεξοφληθεί από την αγορά.



Αρνητική επίδραση είχαν στο ευρώ οι απεργιακές κινητοποιήσεις στη

Γερμανία, καθώς και η ανακοίνωση ότι οι βιομηχανικές παραγγελίες το Μάρτιο στη Γερμανία παρουσίασαν υποχώρηση μεγαλύτερη της αναμενομένης (στο 3,5% από εκτιμήσεις για 2,4%).

Το γεν υποχωρεί έναντι του δολαρίου στον απόηχο νέων δηλώσεων του Χαρουχίκο Κουρόντα, οι οποίες ερμηνεύθηκαν από τους συναλλασσομένους ως ένδειξη για επικείμενη παρέμβαση των ιαπωνικών αρχών στις αγορές συναλλάγματος με στόχο την συγκράτηση του καλπασμού του νομίσματος. Η ισοτιμία ευρώ γεν διαμορφώνεται στα 116,85 γεν ανά ευρώ, έναντι 117,06 γεν ανά ευρώ χθες, ενώ η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 128,38 γεν, έναντι 127,9 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v