Ενίσχυση δολαρίου έναντι ευρώ και γεν

Ανακάμπτει κατά τις σημερινές συναλλαγές το δολάριο έναντι των δύο βασικών ανταγωνιστών του, στον απόηχο των κερδών στη Γουόλ Στριτ και της σημαντικής αύξησης των πωλήσεων λιανικής.

Ανακάμπτει κατά τις σημερινές συναλλαγές το δολάριο έναντι των δύο βασικών ανταγωνιστών του στον απόηχο των κερδών στη Γουόλ Στριτ που διασκέδασαν προσωρινά τις ανησυχίες των επενδυτών για την κατάσταση της οικονομίας των ΗΠΑ. Στη διαμόρφωση θετικού κλίματος για το αμερικανικό νόμισμα συνέβαλε και η αύξηση των πωλήσεων λιανικής στις ΗΠΑ με τον ταχύτερο ρυθμό του τελευταίου εξαμήνου.

Το ευρώ πιέζεται από την ανησυχία για αναζωπύρωση του πληθωρισμού στην ΕΕ. Ο πληθωρισμός στη Γαλλία, δεύτερη σε μέγεθος οικονομία της ΕΕ, διαμορφώθηκε στο 2,1%, ενώ ανοδικά κινήθηκε επίσης ο πληθωρισμός τον ίδιο μήνα και στην Ισπανία.

Το ιαπωνικό νόμισμα, παράλληλα, δέχθηκε πλήγμα από τις δηλώσεις του Ιάπωνα αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χαρουχίκο Κουρόντα ο οποίος χαρακτήρισε την ενίσχυση του γεν έναντι του δολαρίου, τον προηγούμενο μήνα, ”μη αναγκαία”.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 90,24 σέντς από 90,62 σεντς το πρωί και 91,12 σεντς χθες. Η ισοτιμία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώθηκε στα ήταν 90,62 σεντς ανά ευρώ. Η ισοτιμία εξάλλου του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 116,42 γεν ανά ευρώ, έναντι 116,32 γεν ανά ευρώ το πρωί και 116,5 γεν ανά ευρώ χθες. Η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 128,47 γεν, έναντι 128,31 γεν το πρωί και 127,83 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v