Διακυμάνσεις ευρώ - δολαρίου

Καθοδικές αρχικά και αργότερα ανοδικές τάσεις εμφάνισε το ευρώ έναντι του δολαρίου στις αγορές συναλλάγματος. Αυτή την ώρα το ευρώ διαπραγματεύεται στα 90,65 σεντς.

Καθοδικές αρχικά και αργότερα ανοδικές τάσεις εμφάνισε το ευρώ έναντι του δολαρίου στις αγορές συναλλάγματος. Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματεύεται μεταξύ 89,96-90,84 σέντς από 90,25 σέντς που ήταν αργά το βράδυ της Τρίτης. Η ενδεικτική τιμή της ΕΚΤ για το δολάριο έναντι του ευρώ διαμορφώθηκε το μεσημέρι στα 0,903 δολάρια από 0,9062 την Τρίτη.

Το δολάριο αρχικά είχε επωφεληθεί έναντι του ευρώ λόγω δημοσίευσης ορισμένων όχι ιδιαίτερα θετικών ειδήσεων για την πορεία της οικονομίας της ευρωζώνης. Ομως αργότερα οι αγορές πίεσαν με τη σειρά τους το αμερικανικό νόμισμα, όταν κάποια άλλα στοιχεία, αυτή τη φορά για την οικονομία των ΗΠΑ, πυροδότησαν ανησυχίες για πιθανή αναζωπύρωση του πληθωρισμού, κάτι που μπορεί να οδηγήσει την Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα σε αύξηση των επιτοκίων της τον Ιούνιο.

Το γεν, παράλληλα, ενισχύθηκε ελαφρώς έναντι του αμερικανικού νομίσματος καθώς η άνοδος των μετοχικών τιμών στη χρηματιστηριακή αγορά του Τόκιο έδωσε ώθηση στη ζήτηση για ιαπωνικό νόμισμα.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 90,65 σεντς ανά δολάριο έναντι 90,29 σεντς το πρωί και 90,25 σεντς χθες. Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα κυμαίνεται στα 115,70 γεν ανά ευρώ, έναντι 115,92 γεν ανά ευρώ και 115,99 γεν ανά ευρώ χθες. Το δολάριο, παράλληλα, ισοδυναμούσε το απόγευμα με 128,14 γεν, έναντι 128,51 γεν το πρωί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δολάριο πίεσε προσωρινά το ευρώ κάτω από τα 90 σεντς (στα 89,96 σεντς, στην αγορά συναλλάγματος του Τόκιο) μετά από έκθεση που έδειξε εξασθένηση της εμπιστοσύνης των Γερμανών αναλυτών. Το γερμανικό ZEW Center for European Economic Research ανακοίνωσε ότι ο δείκτης για τις προσδοκίες όσον αφορά την ανάπτυξη στην υπ’ αριθμόν ένα οικονομία της Ευρωζώνης, υποχώρησε στο 66,3, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν υποχώρηση του δείκτη στο 68.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v