Περιορίζει τις απώλειες το δολάριο

Περιορίζει τις απώλειες του έναντι του γεν το αμερικανικό νόμισμα, παραμένοντας ωστόσο στο ίδιο περίπου επίπεδο έναντι του ενιαίου νομίσματος, ύστερα από τη χθεσινοβραδινή προειδοποίηση για νέα τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ.

Πτωτικές τάσεις συνεχίζει να καταγράφει το δολάριο, ύστερα και από τις χθεσινοβραδινές απώλειες της Wall Street αλλά και την προειδοποίηση για νέο τρομοκρατικό χτύπημα κατά των ΗΠΑ.

Αναλυτές μάλιστα σχολιάζουν ότι οι υψηλές σχετικά απώλειες που κατέγραψε τόσο ο Dow Jones όσο και ο Nasdaq, αντανακλούν την ανησυχία της αγοράς για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας.

Το ευρώ διαμορφώνεται κοντά στα 92 σεντς έναντι του δολαρίου, εν αναμονή της έκθεσης της Bundesbank για τη γερμανική οικονομία. Επιπλέον, η ενίσχυση του ευρώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος έρχεται μετά και την προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεων των τραπεζών για την προοπτική ανάπτυξης του δολαρίου.

Το γεν συνεχίζει να βρίσκεται ανοδικά έναντι του δολαρίου, διαμορφούμενο στα 125,89, έχοντας περιορίσει τις απώλειές του. Ωστόσο, αναλυτές σχολιάζουν ότι η κατακόρυφη άνοδος του γεν δεν βασίζεται σε κάποια ιδιαίτερα θετικά οικονομικά στοιχεία, αν και η πορεία της ιαπωνικής οικονομίας βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που σχολιάζουν ότι εάν το ψυχολογικό επίπεδο των 125 γεν σπάσει, τότε είναι πιθανό να δούμε ακόμη πιο χαμηλά το αμερικανικό νόμισμα, μέχρι και τα 123 γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v