Σημαντική ενίσχυση ευρώ έναντι δολαρίου

Το ιαπωνικό νόμισμα απέσπασε σήμερα το ενδιαφέρον στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, ενώ το ευρώ εξακολουθεί να ενισχύεται σημαντικά έναντι το δολαρίου, ενισχυόμενο από την αρχή του έτους κατά 2,6%.

Το ιαπωνικό νόμισμα απέσπασε σήμερα το ενδιαφέρον στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, μετά τις δηλώσεις του Ιάπωνα υπουργού Οικονομικών Μασατζούρο Σιοκάουα σε κοινοβουλευτική επιτροπή, ότι η κυβερνητική έκθεση που θα δοθεί στη δημοσιότητα θα προβαίνει στη διαπίστωση ότι η τρίτη ύφεση σε διάστημα δεκαετίας της ιαπωνικής οικονομίας αποτελεί παρελθόν.

Στο μεταξύ το ευρώ εμφάνισε ανοδικές τάσεις έναντι του δολαρίου. Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματεύεται μεταξύ 91,15- 92,16 σέντς, και αυτή τη στιγμή διαμορφώνεται στα 92,07 σεντς. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την αρχή του έτους το ευρώ εμφανίζεται ενισχυμένο κατά 2,6%. Η ενδεικτική τιμή της ΕΚΤ για το δολάριο έναντι του ευρώ διαμορφώθηκε στα 91,52 σεντς.

Θετικά επηρεάζει το ευρώ η αισιοδοξία για τερματισμό των απεργιακών κινητοποιήσεων στη Γερμανία. Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Βιμ Ντούιζενμπεργκ εξέφρασε και σήμερα την ανησυχία του για την πορεία του πληθωρισμού στην ευρωζώνη, γεγονός που ενισχύει την άποψη ότι η ευρωπαϊκή νομισματική αρχή θα επισπεύσει την αύξηση των επιτοκίων της.

Η ισοτιμία ευρώ γεν διαμορφώνεται στα 116,34 γεν ανά ευρώ, έναντι 116,37 γεν ανά ευρώ το πρωί και 116,79 γεν ανά ευρώ χθες. Η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 127,31 γεν, έναντι 127,22 γεν το πρωί και 128,02 γεν χθες.

Όπως τονίζουν αναλυτές της αγοράς το αμερικανικό νόμισμα, για μια ακόμη φορά δεν αντέδρασε θετικά στην μείωση της ψαλίδας στο εμπορικό ισοζύγιο κατά τον μήνα Μάρτιο (–0,4%), αλλά και στη βελτίωση του δείκτη του Μίτσιγκαν, γεγονός το οποίο προκαλεί ανησυχίες για την περαιτέρω πορεία του αμερικανικού νομίσματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v