Υψηλό 7 μηνών για το ευρώ έναντι του δολαρίου

Η παρέμβαση της ιαπωνικής κυβέρνησης ήταν αυτή που οδήγησε σε κατακόρυφη πτώση το γεν έναντι του δολαρίου, ενώ το ευρώ διαμορφώνεται στο υψηλότερο του επταμήνου έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Χωρίς έκπληξη ήρθε η παρέμβαση της ιαπωνικής κυβέρνησης στην αγορά συναλλάγματος, προκειμένου να περιορίσει τα κέρδη του γεν έναντι του δολαρίου, με το τελευταίο να υποχωρεί στο υψηλότερο του επταμήνου έναντι του ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας, Μασαγιούρο Σιοκάβα, ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης ότι η κυβέρνηση έχει παρέμβει πουλώντας γεν, ενώ θα συνεχίσει να παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις, προκειμένου να αναλάβει εκ νέου δράση εάν το απαιτούν οι συνθήκες.

Το γεν υποχωρεί στα 14,97 έναντι του δολαρίου και στα 114,93 έναντι του ευρώ. Το τελευταίο από την πλευρά του διαμορφώνεται στα 92,44 σεντς, στο υψηλότερο επίπεδο του επταμήνου έναντι του δολαρίου, καθώς συνεχίζονται οι απώλειες στην αμερικανική αγορά, όπως επίσης και οι ανησυχίες για μια νέα τρομοκρατική επίθεση κατά των ΗΠΑ, η οποία και θα πλήξει τις προσπάθειες ανάκαμψης της μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως.

Ωστόσο, οι αναλυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί όσον αφορά στη διατήρηση των κερδών του ενιαίου νομίσματος, επισημαίνοντας την έλλειψη εμπιστοσύνης της αγοράς στις προοπτικές δυναμικής της οικονομίας των 12.

Επιπλέον, παρατηρητές της αγοράς εκτιμούν ότι τα πρόσφατα κέρδη του ευρώ δεν είχαν κάποια δυναμική εκ των έσω. Μάλιστα, η άνοδος του ευρώ έναντι του δολαρίου στηρίχθηκε στις ανησυχίες για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v