Υπό πίεση το δολάριο

Υπό πίεση παραμένει το δολάριο για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα μετά την άκαρπη αιφνίδια παρέμβαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος χθες. Το ευρώ ωστόσο υποχωρεί από τα χθεσινά υψηλά επίπεδα.

Υπό πίεση παραμένει το δολάριο για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα μετά την άκαρπη αιφνίδια παρέμβαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος.

Κατά τις σημερινές συναλλαγές, η ισοτιμία του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος με το δολάριο αναρριχήθηκε εκ νέου στα χθεσινοβραδινά επίπεδα αλλά παραμένει κάτω από το ζενίθ του τελευταίου οκταμήνου το οποίο άγγιξε χθες. Παράλληλα, το γεν ενισχύθηκε και πάλι έναντι του αμερικανικού νομίσματος παρά το ότι ο επικεφαλής του γραφείου διεθνών υποθέσεων του ιαπωνικού υπουργείου Οικονομικών προειδοποίησε σήμερα και πάλι τις αγορές ότι οι οικονομικές αρχές της χώρας παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την πορεία του ιαπωνικού νομίσματος.

Το απόγευμα η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο διαμορφώνεται στα 92,20 σεντς, έναντι 92,36 σεντς το πρωί και 92,55 σεντς χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ορίστηκε στα 92,60 σεντς ανά ευρώ.

Η ισοτιμία το ευρώ με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 114,92 γεν ανά ευρώ, έναντι 114,75 γεν ανά ευρώ το πρωί και 114,95 γεν ανά ευρώ χθες. Το δολάριο, διαμορφώνεται στα 124,09 γεν, έναντι 124,25 γεν το πρωί και 124,19 γεν χθες.

Στο μεταξύ ”χλιαρή” χαρακτήρισαν, αναλυτές της αγοράς, την αύξηση του γερμανικού ΑΕΠ κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους. Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, το γερμανικό ΑΕΠ σημείωσε στο τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου αύξηση 0,2% σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου χρόνου. Οσον αφορά τις δαπάνες των γαλλικών νοικοκυριών, αυξήθηκαν απρόσμενα τον Απρίλιο, για τρίτο συνεχόμενο μήνα, ενώ η εμπιστοσύνη των Ιταλών επιχειρηματιών στην υπ’ αριθμόν τρία οικονομία της Ευρωζώνης ενισχύθηκε τον Μάιο στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαέξι μηνών παρέχοντας ένδειξη ότι η ευρωπαϊκή οικονομία επιτάχυνε στους δύο πρώτους μήνες του τρέχοντος τριμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v