Υψηλά το ευρώ έναντι του δολαρίου (Update)

Ανοδικές τάσεις καταγράφει το ευρώ έναντι του δολαρίου, ύστερα από την ενίσχυση των προσδοκιών σχετικά με την ανάκαμψη της οικονομίας της ευρωζώνης, που θα αυξήσει τη ζήτηση για τα ενεργητικά της περιοχής, και κατά συνέπεια τη ζήτηση για το ενιαίο νόμισμα.

Η ενίσχυση των προσδοκιών ότι η ανάκαμψη της οικονομίας της ευρωζώνης θα αυξήσει τη ζήτηση για ενεργητικά της περιοχής και κατά συνέπεια τη ζήτηση για το ενιαίο νόμισμα, οδηγεί σε σημαντικά κέρδη το ευρώ.

Το ευρώ ενισχύεται στα 92,60 σεντς έναντι του δολαρίου, με τους αναλυτές να σχολιάζουν ότι τα κέρδη είναι απόρροια των θετικών οικονομικών στοιχείων των τελευταίων ημερών.

Ωστόσο, δεν λείπουν και οι κύκλοι της αγοράς που σχολιάζουν ότι κύριο σημείο για τους επενδυτές αναμένεται να αποτελέσει η ανακοίνωση των καταναλωτικών δαπανών αλλά και τα στοιχεία της εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ, τα οποία θα προσδώσουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με τη δυναμική της ζήτησης στη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως.

Το ευρώ είναι πιθανό να δεχτεί έντονες πιέσεις στη συνέχεια εάν τα αποτελέσματα για την οικονομία των ΗΠΑ είναι θετικά. Οι αναλυτές ωστόσο σχολιάζουν ότι ακόμη και σε μια τέτοια περίπτωση, το ευρώ θα βρει σημεία στήριξης στα 91,60 σεντς.

Το δολάριο εξάλλου καταγράφει οριακές διακυμάνσεις έναντι του γεν στα 124,74, με το τελευταίο να δέχεται ωστόσο πιέσεις, κυρίως εξαιτίας των ανησυχιών σχετικά με νέα πιθανή παρέμβαση της κυβέρνησης για πώληση γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v