Ξανά στα 92 σεντς το ευρώ

Επέστρεψε στα επίπεδα των 92 σεντς η ισοτιμία του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος με το δολάριο, εξαιτίας της χαμηλότερης του αναμενομένου αύξησης του αμερικανικού ΑΕΠ. Ωστόσο, το δολάριο ενισχύεται έναντι του γεν.

Επέστρεψε στα επίπεδα των 92 σεντς η ισοτιμία του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος με το δολάριο κατά τις σημερινές συναλλαγές στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος.

Η χαμηλότερη της αναμενόμενης αύξηση του αμερικανικού ΑΕΠ, άσκησε πιέσεις στο αμερικανικό νόμισμα που είχε καταφέρει να τονωθεί έναντι τόσο του ευρώ όσο και του γεν στον απόηχο της χθεσινής αύξησης των παραγγελιών διαρκών αγαθών.

Ωστόσο το δολάριο ενισχύεται έναντι του γεν, αναρριχόμενο πάνω από τα 125 γεν, μετά τη χθεσινή δεύτερη συνεχόμενη παρέμβαση των ιαπωνικών νομισματικών αρχών στην αγορά συναλλάγματος.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 92,14 σεντς ανά δολάριο από 91,74 σεντς το πρωί και 92,13 σεντς χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ορίστηκε στα 92,10 σεντς ανά ευρώ.

Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό διαμορφώνεται στα 114,84 γεν ανά ευρώ, έναντι 115 γεν ανά ευρώ το πρωί και 115,1 γεν ανά ευρώ χθες το βράδυ. Η ισοτιμία δολαρίου γεν, τέλος, διαμορφώνεται στα 125,18 γεν, έναντι 125,02 γεν το πρωί και 124,96 γεν χθες.

Το ευρώ στήριξε η σημαντική αύξηση του ΑΕΠ της γαλλικής οικονομίας, η οποία σημειωτέον, ξεπέρασε σε ταχύτητα όλους τους μεγάλους Ευρωπαίους εταίρους της στο πρώτο τρίμηνο φέτος καθώς αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,4% σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου χρόνου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η γαλλική στατιστική υπηρεσία Insee, το γαλλικό ΑΕΠ σημείωσε στο τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου του 2002 αύξηση 0,4% - μετά τη σε ίδιο ποσοστό συρρίκνωσή του στο τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου του 2001 - ξεπερνώντας σε ταχύτητα τη Γερμανία, την Ιταλία και τη Βρετανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v