Στα 92 σεντς το ευρώ λόγω Ifo

Στα επίπεδα των 92 σεντς κινείται κατά τις σημερινές συναλλαγές στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος η ισοτιμία ευρώ δολαρίου, μετά την σημαντική ενίσχυση του δείκτη εμπιστοσύνης των γερμανών επιχειρηματιών.

Στα επίπεδα των 92 σεντς κινείται κατά τις σημερινές συναλλαγές στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος η ισοτιμία του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος με το δολάριο μετά τη μεγαλύτερη της αναμενόμενης ενίσχυση τον Μάιο της εμπιστοσύνης των Γερμανών επιχειρηματιών στην υπ’ αριθμόν ένα οικονομία της Ευρωζώνης, που έδειξε η έκθεση του ινστιτούτου Ifo του Μονάχου.

Το γεν, παράλληλα, υποχωρεί έναντι των δύο βασικών ανταγωνιστών του καθώς η αγορά παραμένει επιφυλακτική, φοβούμενη νέα παρέμβαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 92,10 σεντς, έναντι 91,93 σεντς το πρωί και 92,08 σεντς την περασμένη Παρασκευή. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 92,10 σεντς ανά ευρώ. Η ισοτιμία εξάλλου του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 115,01 γεν ανά ευρώ, έναντι 114,78 γεν ανά ευρώ το πρωί και 114,82 γεν ανά ευρώ την περασμένη Παρασκευή. Το δολάριο, παράλληλα, διαμορφώνεται στα 124,88 γεν, έναντι 124,87 γεν το πρωί και 124,68 γεν την περασμένη Παρασκευή.

Ο δείκτης του ινστιτούτου Ifo για την εμπιστοσύνη των Γερμανών επιχειρηματιών αναρριχήθηκε τον Μάιο στο 91,5 από 90,5 τον Απρίλιο ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν μια πιο μετριοπαθή ενίσχυση (στο 90,6). Επιπλέον στήριξη παρείχαν στο κοινό νόμισμα τα σχόλια του μέλους του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και διοικητή της κεντρικής τράπεζας του Βελγίου Γκάι Κβάντεν, σύμφωνα με τα οποία η ΕΚΤ ήταν επιτυχής όσον αφορά τη διατήρηση της σταθερότητας των τιμών.

Η εκτίμησή του υποστηρίχθηκε από το ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού στη Γερμανία υποχώρησε τον Απρίλιο 0,1%, σε μηνιαία βάση, και 0,8% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2001.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v