Σταθερά προς τα πάνω το ευρώ

Κοντά στο υψηλό του οκταμήνου εξακολουθεί να βρίσκεται το ευρώ, με τις εκτιμήσεις μάλιστα να κάνουν λόγο ακόμη και για άνοδο πάνω από τα 93,30 σεντς έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Οριακές διακυμάνσεις καταγράφει το ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου, παραμένοντας ωστόσο στο υψηλό ρεκόρ του οκταμήνου, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών κάνουν λόγο για άνοδο και πάνω από τα 93,30 σεντς.

Ύστερα από τα χθεσινά απογοητευτικά αποτελέσματα σχετικά με την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, το ενιαίο νόμισμα συνεχίζει να διατηρεί τα κέρδη του, που το οδήγησαν στο υψηλότερο επίπεδο του οκταμήνου.

Οι παρατηρητές της αγοράς εκτιμούν ότι το δολάριο θα δεχτεί νέες ισχυρές πιέσεις, προσθέτοντας ακόμη ότι το αγοραστικό ενδιαφέρον έχει στραφεί πλέον στο ευρώ, το οποίο διαμορφώνεται στα 92,82 σεντς έναντι του δολαρίου.

Το αμερικανικό νόμισμα καταγράφει οριακές διακυμάνσεις έναντι του ιαπωνικού γεν στα 124,50, ύστερα και από την μικρότερη από ό,τι αναμενόταν άνοδο της βιομηχανικής παραγωγής της Ιαπωνίας, κατά 0,2% τον Απρίλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v