Κρίσιμο σημείο τα 93,16 σεντς για ευρώ

Πάνω από τα 93 σεντς ανά δολάριο διαπραγματεύεται το ευρώ στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, επιβεβαιώνοντας όσους από εχθές έκαναν λόγο για νέο επίπεδο στήριξης του ευρωπαϊκού νομίσματος στα 93,16.

Πάνω από τα 93 σεντς ανά δολάριο διαπραγματεύεται το ευρώ στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, επιβεβαιώνοντας όσους από εχθές έκαναν λόγο για νέο επίπεδο στήριξης του ευρωπαϊκού νομίσματος στα 93,16 σεντς ανά δολάριο.

Η αύξηση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στην Γαλλία στήριξαν το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, το οποίο από εχθές είχε αρχίσει να ενισχύεται εκ νέου έναντι του δολαρίου μετά τα σχόλια του Oτμαρ Ισσινγκ, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ότι τα χειρότερα έχουν περάσει για την ευρωπαϊκή οικονομία, και ότι η δυναμική της θα αυξηθεί κατά τα επόμενα τρίμηνα και μέχρι το τέλος του έτους.

Παρατηρητές της αγοράς εκτιμούν ότι το δολάριο θα δεχτεί περαιτέρω πιέσεις και πιστεύουν ότι το αγοραστικό ενδιαφέρον θα στραφεί στο ευρώ. Αυτή την ώρα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματεύεται στα 93,17 σεντς έναντι 92,80 σεντς το πρωί. Η ισοτιμία του ευρώ έναντι του ιαπωνικού νομίσματος διαμορφώνεται στα 115,85 γεν, από 115,65 χθες.

Το αμερικανικό νόμισμα καταγράφει οριακές διακυμάνσεις έναντι του ιαπωνικού γεν στα 124,50, ύστερα και από την μικρότερη του αναμενομένου άνοδο της βιομηχανικής παραγωγής της Ιαπωνίας, κατά 0,2% κατά τον μήνα Απρίλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v