Παρέμβαση ιαπώνων αποδυναμώνει το γεν

Σημαντική άνοδο καταγράφουν το ευρωπαϊκό και το αμερικανικό νόμισμα έναντι του γεν, μετά τη νέα παρέμβαση των ιαπωνικών νομισματικών αρχών για τόνωση των εξαγωγών. Συνεχίζει με ανοδικές τάσεις το ευρώ έναντι του δολαρίου.

Σημαντικά κέρδη καταγράφουν ευρώ και δολάριο, έναντι του ιαπωνικού νομίσματος μετά την κίνηση των ιαπωνικών νομισματικών αρχών κυβέρνησης να παρέμβει για Τρίτη φορά αποδυναμώνοντας το γεν, προκειμένου να προστατέψει το ύψος των εξαγωγών. Στα 124,6 γεν διαμορφώνεται τώρα η ισοτιμία απέναντι στο αμερικανικό νόμισμα.

Σε υψηλά δύο εβδομάδων βρίσκεται και το ευρώ έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, στα 116,65.

”Αδύναμο” χαρακτηρίζουν το άμεσο μέλλον του δολαρίου οι αναλυτές, ενώ επισημαίνουν τις απώλειες κατά 8% που εμφάνισε τους τελευταίους δύο μήνες έναντι του ευρώ και του γεν.

Πιέσεις αναμένεται να ασκηθούν στο δολάριο, αφού η ανακοίνωση της ανεργίας στη Γαλλία για τον Απρίλιο (αμετάβλητη στο 9,1%) δείχνει σταθεροποίηση στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.

Στα επίπεδα των 93,67 σεντς διαμορφώνεται αυτή την ώρα το ευρώ, έχοντας ωστόσο δοκιμάσει την Πέμπτη το υψηλό 16μήνου, στα 94,15 σεντς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v