Ανοδικά συνεχίζει να κινείται το δολάριο

Ανοδικές τάσεις καταγράφει το αμερικανικό νόμισμα έναντι του ευρώ, κυρίως εξαιτίας των έντονων προσδοκιών που επικρατούν στις ΗΠΑ σχετικά με τη μεταποιητική δραστηριότητα που καθησυχάζει τις ανησυχίες για το ρυθμό ανάκαμψης της μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως.

Χαμηλότερα κινείται το ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου, κυρίως λόγω της αισιοδοξίας που επικρατεί σχετικά με τη μεταποιητική δραστηριότητα, που διασκεδάζει τις ανησυχίες για το ρυθμό ανάκαμψης της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

Το αμερικανικό νόμισμα ενισχύθηκε στα 93,15 έναντι του ευρώ, κατορθώνοντας να ξεφύγει από το χαμηλότερο επίπεδο του 15μήνου, ενώ έναντι του γεν διαμορφώνεται στα 124,26. Αναλυτές σχολιάζουν ότι οι θετικές οικονομικές ειδήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να καθησυχάσουν τις ανησυχίες σχετικά με το ότι ο ρυθμός ανάκαμψης έχει επιβραδυνθεί.

Το δολάριο έχει καταγράψει απώλειες 6,7% έναντι του ευρώ τους τελευταίους τρεις μήνες, κυρίως εξαιτίας των ανησυχιών των επενδυτών ότι η ανάκαμψη δεν θα επιτευχθεί με τόσο γοργό ρυθμό όσο αρχικά υπολογιζόταν.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι υπάρχουν προβλήματα παραγωγικότητας στις ΗΠΑ, τα οποία ωστόσο είναι αρκετά υψηλότερα στην Ευρώπη, κάνοντας λόγο ακόμη και για λήξη του ανοδικού ράλι του ενιαίου νομίσματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v