Υποχωρεί προς τα 93 σεντς το ευρώ

Σε χαμηλότερα από τα πρωινά της επίπεδα διαμορφώνεται η ισοτιμία ευρώ δολαρίου, και πιο συγκεκριμένα στα 93,37 σεντς από 93,80 το πρωί. Το ευρωπαϊκό νόμισμα παραμένει ενισχυμένο τόσο έναντι του δολαρίου όσο και έναντι του γεν.

Σε χαμηλότερα από τα πρωινά της επίπεδα διαμορφώνεται η ισοτιμία ευρώ δολαρίου, και πιο συγκεκριμένα στα 93,37 σεντς από 93,80 το πρωί. Το ευρωπαϊκό νόμισμα παραμένει ενισχυμένο τόσο έναντι του δολαρίου όσο και έναντι του γεν. Η ισοτιμία ευρώ γεν διαμορφώνεται στα 116,30 γεν ανά ευρώ.

Οπως επισημαίνουν αναλυτές της αγοράς το ευρωπαϊκό νόμισμα δεν φάνηκε να πτοείται από την αύξηση της ανεργίας στην Γαλλία κατά τον μήνα Απρίλιο. Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν, το ποσοστό της ανεργία στη δεύτερη σε μέγεθος οικονομία της Ευρωζώνης ανήλθε στο 9,1%.

To ιαπωνικό νόμισμα υποχωρεί μετά την παρέμβαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας, η οποία πώλησε γεν για τρίτη φορά κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Αυτή την ώρα το γεν διαμορφώνεται στα 123,95 γεν ανά δολάριο, ενώ χθες είχε ανέλθει μέχρι και τα 122,77 γεν ανά δολάριο. Το ιαπωνικό νόμισμα επηρεάστηκε αρνητικά από την κατά δύο μονάδες υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιαπωνίας από τον οίκο Moody’s.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v