Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά και πάλι το δολάριο- Στα $1,3843 ευρώ

Πτωτικά κινείται εκ νέου το δολάριο, ενώ μέρος από το χαμένο έδαφος καλύπτει και η τιμή του χρυσού. Η κοινοποίοηση των πρακτικών της Τράπεζας της Αγγλίας θέτει εκ νέου το θέμα ποσοτικής χαλάρωσης των κεντρικών τραπεζών.

Βραχύβια αποδεικνύεται η ανοδική τάση του δολαρίου, καθώς το αμερικανικό νόμισμα υποχωρεί εκ νέου μετά από ένα τρίημερο ράλι. Ο δείκτης δολαρίου υποχωρεί κατά 0,6% σήμερα , ενώ έναντι του ευρώ το αμερικανικό νόμισμα υποχωρεί κατά 0,9% στα 1.3843 δολ. και έναντι του ιαπωνικού νομίσματος καταγράφει πτώση 0,5% στα 81,21 γεν.

Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών – και ειδικότερα η αιφνιδιαστική αύξηση των επιτοκίων από την Κίνα – δεν αλλάζουν τις προβλέψεις για ποσοτική χαλάρωση από την Fed που είναι και η βασική κινητήριος δύναμη για την ευρύτερη πτωτική τάση του δολαρίου. Ως προς αυτό το θέμα, η δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Τράπεζας της Αγγλίας, ενισχύει τις προβλέψεις για στροφή των κεντρικών τραπεζών προς ποσοτική χαλάρωση.

Επιπλέον, το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ με τα ενυπόθηκα δάνεια και το δυσθεώρητο φημολογούμενο κόστος για συγκεκριμένες τράπεζες, επίσης είναι ένας από τους παράγοντες που οδηγούν πτωτικά το αμερικανικό νόμισμα.

Μέρος του χαμένου εδάφους καλύπτει και η τιμή του χρυσού καθώς ενισχύεται σήμερα πάνω από τα 1.340 δολ ανά ουγκιά, μετά την εκτεταμένη υποχώρηση των τελευταίων ημερών. Συγκεκριμένα, η τιμή spot ενισχύθηκε στα 1.340,40 δολ. από 1.366 δολ την Τρίτη. Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι κατά την χθεσινή συνεδρίαση καταγράφηκαν «ρευστοποιήσεις πανικού» συνεπεία της αιφνιδιαστικής αύξησης των επιτοκίων από το Πεκίνο

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v