Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέο υψηλό 8 μηνών το ευρώ, στα 1,3986 δολ.

Στα 1,3986 δολ. εκτινάχθηκε το ευρώ, καθώς συνεχίζεται αδιάκοπη η πτωτική πορεία του δολαρίου σε ιστορικό χαμηλό έναντι του αυστραλιανού νομίσματος και χαμηλό 15 ετών έναντι του γεν.

Στα 1,3986 δολ. εκτινάχθηκε το ευρώ καθώς το αμερικανικό νόμισμα συνεχίζει την πτωτική πορεία με τις αποδόσεις των Treasuries να βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Το αμερικανικό νόμισμα βρέθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο 15 ετών έναντι του γεν και σε ιστορικό χαμηλό έναντι του αυστραλιανού νομίσματος.

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι θα τερματιστεί η πτωτική πορεία των αμερικανικών αποδόσεων καθώς τα οικονομικά μεγέθη επιδεινώνονται» εξηγεί ο Tomohiro Nishita trader της αγοράς συναλλάγματος για την Chuo Mitsui Trust & Banking Co. Και συμπληρώνει: «η εξέλιξη αυτή βαρύνει την πορεία του δολαρίου»

Χθες οι αποδόσεις των 2ετών και των 5ετών Treasury βρέθηκαν σε νέο ιστορικό χαμηλό, ενώ η απόδοση του 10ετούς Treasury υποχώρησε στο 2,36%, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2009.

Η αγορά παράλληλα περιμένει ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα «απαντήσει» στην ποσοτική χαλάρωση που αιφνιδιαστικά ανακοίνωσε την Τρίτη η Τράπεζα της Ιαπωνίας, ενδεχομένως και στην επόμενη σύνοδο στις 2-3 Νοεμβρίου.

Το αποτέλεσμα είναι να καταγράφεται ευρεία υποχώρηση του αμερικανικού νομίσματος, και μάλιστα σε ιστορικό χαμηλό έναντι του αυστραλιανού δολαρίου, στα 98,33 σεντ.

Έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε στα 82,25 γεν (από 82,93 γεν χθες), σε χαμηλότερα επίπεδα δηλαδή από τις 15 Σεπτεμβρίου, όταν παρενέβη η Τράπεζα της Ιαπωνίας παρενέβη στην αγορά συναλλάγματος.

Ως προς τις ευρύτερες συναλλαγματικές «σχέσεις» του ενιαίου νομίσματος, επισημαίνεται ότι το ευρώ ενισχύθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τις 7 Μαΐου έναντι της στερλίνας, στις 87,88 πένες, ενώ έναντι του ελβετικού νομίσματος διαπραγματεύεται στα 1,3377 φράγκα από 1,3350 χθες.

Οι επενδυτές αναμένουν τώρα την ανακοίνωση της ΕΚΤ ως προς το ύψος των επιτοκίων και την συνέντευξη Τύπου του επικεφαλής της, Jean Claude Trichet.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v