Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ευρωπαϊκές δημοπρασίες εντόκων ωθούν το ευρώ

Ώθηση στο ευρώ έναντι δολαρίου και στερλίνας μετά τις επιτυχημένες δημοπρασίες εντόκων σε Ελλάδα, Ισπανία και Ιρλανδία. Η προσοχή στρέφεται στην σημερινή συνεδρίαση της Fed και στο εάν θα υπάρξει νέα ποσοτική χαλάρωση

Σημαντική ενίσχυση καταγράφει το ευρώ έναντι του δολαρίου, αλλά και της στερλίνας, μετά τις επιτυχημένες δημοπρασίες εντόκων στην ευρωπαϊκή περιφέρεια.

Το γεγονός ότι Ισπανία, Ιρλανδία και Ελλάδα πέτυχαν τους στόχους άντλησης κεφαλαίων από την αγορά ομολόγων, ώθησε το ενιαίο νόμισμα σε υψηλό 6 εβδομάδων έναντι του δολαρίου και υψηλό 2 μηνών έναντι της βρετανικής στερλίνας.

Συγκεκριμένα, το ευρώ ενισχύθηκε στα 1,3134 δολ. (από 1,3061 δολ. χθες) ενώ έναντι της στερλίνας ενισχύθηκε στα 84,68 πένες ανά ευρώ, που είναι και υψηλό δύο μηνών.

«Τα αποτελέσματα των δημοπρασιών παρέχουν ευρεία στήριξη στο ευρώ» επισημαίνει και ο Ian Stannard της BNP Paribas.

Οι αναλυτές ωστόσο, επισημαίνουν ότι ως προς την μελλοντική πορεία της ισοτιμίας ευρώ/δολαρίου πολλά θα κριθούν από τις αποψινές ανακοινώσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και κυρίως από το εάν θα υπάρξουν νέες μαζικές αγορές ομολόγων από την Fed.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v